Αμφίσημες οι δηλώσεις Γερμανών για τήν προμήθεια ενέργειας από Ρωσσία!! Ο Υπουργός για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι θα μπορουσε η Γερμανία να περιορίσει στό μισό τις εισαγωγές ρωσσικού πετρελαίου


 


 Η Γερμανία θα μπορούσε έως τα μέσα του έτους να περιορίσει στο μισό τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ τονίζοντας επίσης ότι η Γερμανία θα μπορούσε να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο «σε μεγάλο βαθμό» έως τα μέσα του 2024.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι «να είμαστε σχεδόν ανεξάρτητοι» από το ρωσικό πετρέλαιο, ενώ η εξάρτηση από τον άνθρακα θα περιοριστεί εντός των προσεχών εβδομάδων από το 50% στο 25%. «Μέχρι το φθινόπωρο, θα είναι εφικτή η ανεξαρτησία από τον ρωσικό λιθάνθρακα», πρόσθεσε, για να επισημάνει ότι «οι εταιρείες αφήνουν τις συμβάσεις με τους Ρώσους προμηθευτές να λήξουν, δεν τις ανανεώνουν και αλλάζουν προμηθευτές με απίστευτο ρυθμό».
Η Γερμανία θα έχει «σε μεγάλο βαθμό» απεξαρτηθεί και από το ρωσικό φυσικό αέριο έως το μέσο του 2024

Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η Γερμανία θα έχει «σε μεγάλο βαθμό» απεξαρτηθεί και από το ρωσικό φυσικό αέριο έως το μέσο του 2024 και επανέλαβε τη δυνατότητα μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου με πλοία, για την οποία το υπουργείο προετοιμάζει τρεις πλωτούς τερματικούς σταθμούς. Οι εταιρίες RWE και Uniper βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τρία ειδικά πλοία, εξήγησε. «Εξετάζουμε πιθανές τοποθεσίες στη Βόρεια και στη Βαλτική Θάλασσα, για χρήση ακόμη και ενόψει του επόμενου χειμώνα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Ο κ. Χάμπεκ ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να σταματήσει η Γερμανία τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας και ενδεχόμενης διακοπής της παροχής από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο χειμώνας κύλησε ομαλά, χωρίς ελλείψεις σε αγαθά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας εκβιάσουν», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.