Η Ελλάδα εκτός Υπόγειων Αποθηκών Φυσικού Αερίου


 


 Εκτός του ευρωπαϊκού χάρτη των Υπόγειων Αποθηκών Φυσικού Αερίου βρίσκεται η Ελλάδα αδυνατώντας εδώ και χρόνια να αξιοποιήσει το εξαντλημένο κοίτασμα φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας ώστε να το μετατρέψει σε υποδομή αποθήκευσης ποσοτήτων του καυσίμου, γράφει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «σε μία ιστορική κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Ε.Ε. έχει λάβει την απόφαση να απεξαρτηθούν οι χώρες της από τη ρωσική Gazprom και ως πρώτο βήμα να φουλάρουν τις υπάρχουσες ΥΑΦΑ ενόψει του επόμενου δύσκολου ενεργειακού χειμώνα, η Αθήνα φαίνεται να κωλυσιεργεί στον διαγωνισμό που έχει σε εξέλιξη το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας. Μία υποδομή που θα θωράκιζε επιπλέον το ενεργειακό σύστημα της χώρας καθώς θα διέθετε, εκτός του Τερματικού Σταθμού LNG του ΔΕΣΦΑ άλλη μία χρήσιμη ρεζέρβα για την κάλυψη των αναγκών της σε φυσικό αέριο».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.