Ξεκινάει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσσίας -Ουκρανίας!!


 




Οι πλευρές δεν έχουν αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία και την ώρα διεξαγωγής της προγραμματισμένης συνάντησης τους, για τις διαπραγματεύσεις.

Μία ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με Ουκρανούς διαπραγματευτές, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών, όπως ανέφερε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλέστηκε την ηλεκτρονική σελίδα ιχνηλάτησης πτήσεων αεροσκαφών Flightradar. Την είδηση μετέδωσε και το Reuters.

Οι πλευρές δεν έχουν αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία και την ώρα διεξαγωγής της προγραμματισμένης συνάντησης τους, για τις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφερε το RT στο κανάλι του στο Telegram, η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στη Λευκορωσία και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο ώρες (14:00 ώρα Ελλάδας).

Η ρωσική κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε την ώρα αυτή, επικαλούμενη το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ωστόσο, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα αρχίσουν στις 16:00 τοπική ώρα Κιέβου και ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Κίεβο απέρριψε τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που πρότεινε η Μόσχα για την απομάκρυνση των Ουκρανών αμάχων, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Ιρίνα Βερεστσούκ χαρακτήρισε την ρωσική πρόταση «μη αποδεκτή».

Την περασμένη εβδομάδα, οι πλευρές συμφώνησαν να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να επιτρέψουν στους αμάχους να βγουν από ορισμένες ζώνες μάχης, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, με τις πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση της τοπικής εκεχειρίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Μαριούπολης, με μάχες να σημειώνονται κυρίως στο δυτικό της τμήμα.

Περίπου 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη, μια πόλη- λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα που είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ζελένσκι: Στείλτε στρατιωτικά αεροσκάφη και μποϊκοτάρετε το ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη και να μποϊκοτάρει ρωσικό πετρέλαιο, προϊόντα πετρελαίου και άλλες εξαγωγές.

«Αν η εισβολή (στην Ουκρανία) συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων...για χάρη της ειρήνης», είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.