Στο Μιλάνο επανέρχεται ο Ντοστογιέφσκι ενω η Λίνα Μενδώνη αναστελλει τη «Λίμνη των Κύκνων»- Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε  οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης "Η Λίμνη των Κύκνων", στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».

Η πρωτοφανής απόφαση της Λίνας Μενδώνη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κάτω από την ανάρτηση του υπουργείου Πολιτισμού στο Facebook, με τους χρήστες να εκφράζουν την οργή τους.

 Ο γνωστός Μιθριδάτης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτική της Μενδώνη και όπως, χαρακτηριστικά λέει «Η #Μενδωνη είναι ικανή να πάει στη Τζοκόντα και με μαρκαδόρο, να της κάνει στέκα, από πάνω»…  



Στο Μιλάνο απ'την άλλη, μέσα σε λίγες ώρες, το πανεπιστήμιο Μπικόκα του Μιλάνου ανέβαλε και επανένταξε στην λίστα των μαθημάτων του σεμινάριο αφιερωμένο στον Ρώσο συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός συγγραφέας Πάολο Νόρι ανακοίνωσε ότι το πανεπιστήμιο Μπικόκα του ανήγγειλε, με ένα μέιλ, ότι «δεδομένης της μεγάλης έντασης κατά την παρούσα φάση και για να αποφευχθεί κάθε μορφή εσωτερικής αμφισβήτησης, το σεμινάριό του για τον Ντοστογιέφσκι θα πρέπει να αναβληθεί».

Ο Ιταλός καθηγητής έκανε λόγο για παράλογη και γελοία απόφαση, η οποία λογοκρίνει το έργο ενός κορυφαίου, παγκοσμίως αναγνωρισμένου Ρώσου συγγραφέα. Σήμερα, το πανεπιστήμιο της ιταλικής συμπρωτεύουσας έκανε επίσημα γνωστό ότι το μάθημα δεν έχει αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Η πρύτανης του Μπικόκα με διαβεβαίωσε ότι δεν ακυρώθηκε κανένα σεμινάριο, αλλά κάποιος πρέπει να κινήθηκε με λανθασμένο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα. Πρόκειται για σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο απευθύνεται στους φοιτητές αλλά και στους κατοίκους του Μιλάνου.

Παράλληλα, μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, από το Κίνημα Πέντε Αστέρων μέχρι και γνωστά στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και τον κεντρώο πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, πήραν θέση υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί η ελευθερία διδασκαλίας στον ακαδημαϊκό χώρο και, φυσικά, ο οφειλόμενος σεβασμός προς «ιερά τέρατα» της διεθνούς λογοτεχνίας.

με πληροφοριες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.