Μάζης: «Η Κύπρος να καταθέσει τώρα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ για να πέσουν οι μάσκες»



Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 9.84 της Κρήτης, παράθεσε σήμερα το τι σημαίνει να αναγνωρίζεται η Τουρκία από Ρωσία – Ουκρανία και Δύση ως «αξιόπιστος» συνομιλητής «εγγυητής» συνομιλιών αποκλιμάκωσης.

Όπως είπε, όταν αυτές ευοδωθούν και με κάποιο τρόπο περιλαμβάνουν αποσπάσεις εδαφών της Ουκρανίας, έχει αντιληφθεί κανένας στην Ελλάδα, που της δίνουμε και άλλοθι ήρεμης περιόδου και απευθείας συνομιλιών, ότι το ίδιο θα προβάλει ως  «κεκτημένο» στη διεθνή κοινότητα και για την Κύπρο;
Όπως είπε εμφατικά, η πρόταση του για να πέσουν και οι «μάσκες» κάποιων χωρών και παραγόντων εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, είναι η Κύπρος στα πλαίσια της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ , που όλοι προβάλλουν ως δόγμα έναντι της παραβατικής Ρωσίας, να καταθέσει τώρα επίσημο αίτημα ένταξης της  στο ΝΑΤΟ και τότε θα δούμε τι έχουν να πουν όσοι μιλούν και πράττουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη από την πλευρά της Βεγγάζης και όσα ο Πρωθυπουργός του Κοινοβουλίου λέει  υπέρ της Τουρκίας, με δεδομένο ότι εκεί καταλήγει η οριοθέτηση ΑΟΖ , με το παράνομο Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Κάλεσε την Ελληνική ηγεσία να προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις με Κύπρο και Αίγυπτο , ενώ ειδικά τώρα θεωρεί ότι με τέτοια εικόνα , ειδικά στους παίκτες ισχύος στη Δύση για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Ρωσία, η Ελλάδα θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει στα 12ν.μ. χωρικών υδάτων , που είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση από το Διεθνές Δίκαιο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.