Χ.Σταϊκούρας: «Δεν θέλουμε να επωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας»ΠΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΑ...ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ''ΦΙΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ''. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη, ρωτήθηκε κατά πόσο τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στοχευμένα ή όχι.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος είπε απευθυνόμενος στον Χρήστο Σταϊκούρα: «Η επιδότηση που δίνετε για τα καύσιμα στο τρίμηνο εκτός του diesel, είναι 130 εκατ. ευρώ. Αν μειώνατε τον ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, οι απώλειες εσόδων για το κράτος θα ήταν 82,5 βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χρήστος Σταϊκούρας:Η απώλεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το πιο σημαντικό ότι δε θα ήταν στοχευμένα. Στους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Όλγα Τρέμη: Αυτοί που φοροδιαφεύγουν;

Χρήστος Σταϊκούρας: Το 86% φοροδιαφεύγει;

Όλγα Τρέμη: Όχι αλλά ένα κομμάτι φοροδιαφεύγει.

Χρήστος Σταϊκούρας: Να το αντιστρέψω συνεπώς: Αυτό το κομμάτι που φοροδιαφεύγει δε θα τη γλίτωνε και με τη μείωση του ΦΠΑ;

Όλγα Τρέμη: Φυσικά, αλλά θα ωφελείτο το σύνολο της κοινωνίας


Χρήστος Σταϊκούρας: Μα δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν θέλουμε. Έχουμε κοινωνικό πρόσημο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.