Με άλλοθι τον κορωνοϊό κρύβουν τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 23/3/2020

Τα μέτρα θα τα περάσουν σταδιακά, προβάλλοντας το επιχείρημα της προσωρινότητας.


Φυσικά και εδώ όπως και σε όλο τον πλανήτη, οι λαοί από την στιγμή που θ' αρχίσουν να συνειδητοποιούν την παγίδα θα αντιδράσουν. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την αρχή...


Γράφει ο Μεταλληνός


Από την αρχή που «βγήκε» το ζήτημα του «Κορωνοϊού», ήχησαν κάποια καμπανάκια στ' αυτιά μας. Το πρώτο πράγμα που τα έκανε να ηχήσουν, είναι το απόλυτα δικαιολογημένο εκ πείρας αίσθημα καχυποψίας που έχουμε απέναντι στην εκάστοτε δική μας κυβέρνηση, (αλλά και το κυριότερο) απέναντι στην διεθνή αλητεία της νέας τάξης.

Την ίδια στιγμή, το ζήτημα της οικονομικής κρίσης του συστήματος, μας απασχολεί συνέχεια, και το παρακολουθούμε καθημερινά. Γιατί (δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε) η κρίση που ξέσπασε το 1971, δεν ξεπεράστηκε ποτέ στην πραγματικότητα. Μία σειρά από συγκυρίες (πχ η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από το 1971), έδωσε μία παράταση σχετικής ηρεμίας στο σύστημα. Μία σχετική ηρεμία η οποία ωστόσο δεν παρέλειψε να φέρνει περιοδικά κάποιες εκρήξεις, όπως αυτή του 2008, την οποία την είχαν ονομάσει αυθύπαρκτη. Ένα απομονωμένο γεγονός. Μία πρόσκαιρη φουρτούνα μέσα στην γενική νηνεμία, κι ας υπήρξαν κάποιες χώρες με πρώτη την δική μας που υπέστησαν ανεπανόρθωτα πλήγματα. Στην πραγματικότητα αυτές οι "πρόσκαιρες φουρτούνες" είχαν την έννοια των προσεισμικών δονήσεων, και προειδοποιούσαν για τον επικείμενο, τον μεγάλο, σεισμό, ο οποίος εκ των πραγμάτων είχε ήδη δρομολογηθεί.

Ωστόσο, ενώ η κούρσα μέχρι την ψηφιακή μας εποχή με τα ηλεκτρονικά ρομπότ έδωσε μισό αιώνα ανέμελης σχετικά ζωής στο σύστημα, την ίδια στιγμή, το είχε υποσκάψει όπως δείχνει πλέον και η ίδια η ζωή, ανεπανόρθωτα. Ο Μάρξ το είχε διατυπώσει αυτό, εδώ και πάνω από 170 χρόνια, ενδοσκοπώντας και αναλύοντας το κύτταρο της εμπορευματικής παραγωγής, το ίδιο το εμπόρευμα. Είχε πει ότι με την ραγδαία ανάπτυξη της παραγωγής και την άναρχη όσο και ανεξέλεγκτη μέσα από τον συνεχή ανταγωνισμό αύξηση σε απόλυτο αριθμό των κοινωνικών αγαθών, τα παραγωγικά μέσα θα περνάνε σε όλο και λιγότερα χέρια, την ίδια στιγμή που θα αυξάνεται η ανεργία, ενώ τα εμπορεύματα θα αδυνατεί να τα απορροφήσει η αγορά. Είναι παροιμιώδης - όπως λέγεται - η στιχομυθία που υπήρξε ανάμεσα στον εργοστασιάρχη αυτοκινήτων τον Φόρντ και έναν συνδικαλιστή εργάτη του. Ο Φόρντ γεμάτος υπερηφάνεια, του έδειξε τα ρομπότ που είχε αγοράσει, λέγοντάς του." Τα βλέπεις; Σε λίγο δεν θα σε χρειάζομαι καθόλου". Και ο εργάτης του απάντησε." Ε, τότε να τα βάλεις να αγοράσουν και τα αυτοκίνητά σου"...… Τί να πούμε λοιπόν για την δική μας εποχή, όπου τα ηλεκτρικά τραίνα κυκλοφορούν ουσιαστικά πλέον χωρίς οδηγό, και πριν από κάποια χρόνια στα Τρίκαλα, είχαν γίνει δοκιμές με λεωφορεία που έκαναν τα δρομολόγια τους μέσω ηλεκτρονικής καθοδήγησης; Είναι αυτή η τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών μέσων που έχει οδηγήσει στο απόλυτο φρακάρισμα τα πάντα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που τους οδήγησε στην εφεύρεση της λαθρομετανάστευσης (τα δωρεάν σχεδόν εργατικά χέρια) με όλα όσα έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα να συμβαίνουν γύρω μας, και όχι μόνο, η οποία όπως φαίνεται λόγο της αντίδρασης των λαών δεν έχει καταφέρει να τους λύσει τα προβλήματα. Ναι. Τα μικροτσίπ τους έχουν πιάσει από τον λαιμό, και έχουν σταματήσει την ροή οξυγόνου στον εγκέφαλό τους..


Τελειώνοντας με το ζήτημα των αιτίων της σημερινής κρίσης δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε. Πόσες φορές κάποιοι ηλίθιοι δημοσιογραφίσκοι επωφελούμενοι από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν έγραψαν με ειρωνικά σχολιάκια ότι ο Μάρξ διαψεύστηκε όταν έχει επαληθευτεί μέχρι τελευταίας κεραίας; Ναι, είναι αυτοί οι ίδιοι που σήμερα φοράνε αυτές τις γελοίες μάσκες που μοιάζουν σαν φίμωτρα, και προσπαθούν να κλείσουν τον "αγράμματο κόσμο" στα σπίτια του για "να τον προφυλάξουν από τον Κορωνοϊό"!!!.... Ωστόσο γι' αυτούς, θα μιλήσουμε στο τέλος.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;

Όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται ότι πραγματικά το παραμύθι του Κορωνοϊού, είναι το προπέτασμα καπνού για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν. Πρόκειται για το άλλοθι που ετοιμάζει κάθε δολοφόνος πριν από το ειδεχθές έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει. Κι' εδώ μιλάμε για έγκλημα παγκόσμιας εμβέλειας...

Έτσι κι' αλλιώς, πολλοί εργαζόμενοι από τώρα βρίσκονται στον "αέρα", καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο με κρατική εντολή. Σύμφωνα με όλα όσα λέγονται, στην περίπτωση που το λουκέτο ήταν επιλογή του εργοδότη, αυτός υποχρεούται να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία. Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για κρατική εντολή δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση. Οπότε τί γίνεται;

Για την στήριξη των μισθωτών εξετάζεται η παροχή κρατικού βοηθήματος ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Η σχετική απόφαση δεν έχει όμως ακόμα ληφθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία θεαματική μείωση του εισοδήματός τους τη στιγμή ακριβώς που έχουν αυτά τα χρήματα περισσότερο ανάγκη. Να σημειώσουμε εδώ και κάτι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μας. Όσα μέτρα πάρθηκαν ή θα παρθούν από εδώ και πέρα, ενώ θα έχουν (όπως λένε ή θα πουν) προσωρινό χαρακτήρα, θα μονιμοποιηθούν. "Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού" λέει το παλιό γνωμικό, ενώ η άλλη παλιά παροιμία συμπληρώνει. "Τώρα που βρήκαμε Παππά, να θάψουμε 5 -6".....

Τί ακριβώς ετοιμάζουν; Να αυξήσουν τον αριθμό όσων εργάζονται στο σπίτι, είναι το καινούργιο μοντέλο που πρόκειται να λανσάρουν (remote working) ένα παραπέρα βήμα από την 4ωρη εργασία χωρίς ασφάλεια προφανώς, και κατ' αποκοπή. Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:«Μπορεί η επιδημία του κοροναϊού να είναι κάτι έκτακτο, αλλά η επίδρασή της στις επιχειρηματικές πρακτικές πιθανότατα θα παραμείνει ενεργή όταν ο «συναγερμός» λήξει. Επειδή πολλές επιχειρήσεις και κυβερνήσεις έχουν ήδη χάσει και εξακολουθούν να χάνουν εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της επιδημίας, κάποια μέτρα και δράσεις θα γίνουν μόνιμα.

Έτσι θα ενισχυθούν σημαντικά τάσεις που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια, όπως το remote working: δεν είναι μεν κάτι καινούργιο, αλλά τώρα δίδεται πλέον και μια εξω-εργασιακή και εξω-επιχειρηματική αφορμή, ένας ιός, που ενισχύει πολλαπλασιαστικά την τάση ανάπτυξής του.Ήδη, τεχνολογικοί γίγαντες όπως οι Alphabet, Microsoft, Twitter και Facebook, ζήτησαν από τους εργαζόμενους σε αυτές να δουλέψουν από το σπίτι.

Οι αλλαγές που έρχονται και θα οδηγήσουν -ή και θα στιγματίσουν- την κοινωνία και τις δομές της, αλλά και την οικονομία και τις επιχειρήσεις, θεμελιώνουν με έναν πιο ξαφνικό, ίσως και βίαιο τρόπο, διαδικασίες που ήρθαν για να μείνουν.

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του Harvard Business Review για την επίδραση του κοροναϊού στην επιχειρηματικότητα, «prepare for a changed world», προετοιμαστείτε για έναν αλλαγμένο κόσμο. Όλα αλλάζουν, με έναν τρόπο που η αλλαγή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και δαρβινική εξέλιξη» Τα λέει καλυμμένα ο άνθρωπος, αλλά ουσιαστικά εννοεί ότι για τους λαούς όλου του κόσμου, έχουν ήδη ανοίξει οι πύλες της κολάσεως.

Ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Δουκίδης επισημαίνει οτι : «Στην Ελλάδα προβλέπεται να επηρεαστούν αρνητικά σημαντικοί πυλώνες της εθνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και κάποιοι εξαγωγικοί κλάδοι.

Την ίδια στιγμή η ψυχολογία των καταναλωτών επηρεάζεται αρνητικά. Η μείωση των αγορών, των μετακινήσεων και των συμμετοχών σε συναντήσεις / εκδηλώσεις σχετίζεται πέρα από λόγους υγιεινής και με την ανασφάλεια που επικρατεί και που «μεταφράζεται» σε συμπεριφορές που παρατηρούμε σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης».....

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο. Για εμάς πλέον το ζήτημα Κορωνοϊός είναι αρκετά ξεκάθαρο. Πρόκειται να πάρουν μέτρα, είναι πλέον φανερό. Εδώ ωστόσο τίθεται ένα βασικότατο ερώτημα. Καλά ο κόσμος δεν θα αντιδράσει; Να αντιδράσει πώς; Με ποιόν τρόπο; Τις τελευταίες μέρες δέχεται τόνους υστερικής προπαγάνδας στο κεφάλι του, εντελώς απροστάτευτος πολιτικά. Όλα τα Κόμματα μηδενός εξαιρουμένου έχουν χωθεί μέχρι τον λαιμό στο βρώμικο αυτό παιχνίδι της τρομοκρατίας του κόσμου, και των εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων συμπεριλαμβανόμενων.


Και μάλιστα όταν είναι έρμαιο μίας τεράστιας φασιστικής κυριολεκτικά προπαγάνδας η οποία του έρχεται κατακούτελα από κάθε κατεύθυνση, ακόμα και έξω από τα σύνορα της χώρας. Τα μέτρα θα τα περάσουν σταδιακά, προβάλλοντας το επιχείρημα της προσωρινότητας. Φυσικά και εδώ όπως και σε όλο τον πλανήτη, οι λαοί από την στιγμή που θ' αρχίσουν να συνειδητοποιούν την παγίδα θα αντιδράσουν. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την αρχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει καταπιεί το παραμύθι. Απλά δεν έχει συνειδητοποιήσει τα βαθύτερα αίτια που κρύβονται από πίσω του.

Ας θυμηθούμε την εποχή που ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο προανήγγειλε τον ερχομό του ΔΝΤ. Ο κόσμος αρχικά ζαλισμένος από την επίσης εγχώρια και διεθνή προπαγάνδα που είχε δεχτεί για την δήθεν "πλούσια ζωή που είχε περάσει χρεοκοπώντας την χώρα", δεν αντέδρασε αμέσως. Αντίθετα, πριν από κάποια χρόνια, όταν ο υπουργός του Σημίτη ο Γιαννίτσης (με τον Σπράο που είχε διορίσει μία γελοία επιτροπή των λεγόμενων Σοφών!!) προσπάθησε να θίξει τα όρια συνταξιοδότησης ανεβάζοντάς τα στα ύψη, από την επόμενη μέρα, γέμισε η πλατεία Συντάγματος με 500.000 κόσμο.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ναι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και τώρα τα παιδιά. Όχι και παιδιά, μην λέμε και υπερβολές. Εκπαιδευμένα φιδάκια είναι τα οποία χύνουν το δηλητήριό τους όπου τα διατάξει το αφεντικό τους. Και είναι πάρα πολλά. Όχι στην τηλεόραση. Εκεί είναι απλά παπαγαλάκια ή γατάκια αγκύρας. Εννοούμε τα φιδάκια του έντυπου, ηλεκτρονικού όμως τύπου. Που δαγκώνουν και χύνουν το δηλητήριό τους από μακριά. Από την σιγουριά του σπιτιού τους. Τον τελευταίο καιρό είναι και πάρα πολύ αγριεμένα. Τα έχει εξαγριώσει η συμπεριφορά των "Ελληναράδων" όπως ονομάζουν περιφρονητικά τον απλό κόσμο. Αν είναι δυνατόν. Για όνομα, που έλεγε και ο Λαζόπουλος. Αυτά τα φιδάκια ράτσας που παίζουν την "σωστή" την "Correct" πολιτική στα δάκτυλα; που οσμίζονται στον αέρα τις επιθυμίες των αφεντικών τους; Να μην δίνουν σημασία αυτοί "οι αγράμματοι" και να εξακολουθούν να βγαίνουν έξω παρά τις έγγραφες διαταγές που τους έχουν δώσει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά κινδυνεύουν να φάνε και άγρια κατσάδα από τα αφεντικά. Που θα τους πούν (και με το δίκιο τους) "τί σκατά γράφετε τόσο καιρό και δεν σας ακούνε;" Και καλά για τα άλλα φίδια. Αυτά που γράφουν στο In.gr του Μαρινάκη; Σε τί θέση θα βρεθούν, πώς θα μπορέσουν να τον κοιτάξουν στα μάτια που έχει κολλήσει ο άνθρωπος και Κορωνοϊό; Πω, πω, πω. Φρίκη. Και γράφουν τόσο καλά φιδάκια εκεί!. Ο Βασίλης και ο Ηλίας, οι Κανέλληδες δηλαδή, με προϊστορία στον μπάρμπα Κίτσο τον Τεγόπουλο, στον Φυντανίδη με τους Τρίμηδες και τους Ιούς της οδού Ηλία Ηλιού!.. Νάτο, εδώ ήθελα να φτάσω. Για να σας δείξω πόση πείρα έχουν τα παιδιά από ιούς. Στον Κορωνοϊό θα κωλώσουνε; Ξέρετε τί έγραψε ρε σεις εχθές ο Βασιλάκης ο Κανέλλης ρε;" Ο Καζαντζάκης είχε γράψει να αγαπάς την ευθύνη" Και αναρωτιέται ο Βασιλάκης "Είχε ποτέ ο Έλληνας ατομική ευθύνη για να την βρεί και τώρα" Κουβέντες δηλαδή, ανατριχιαστικές ρε παιδί μου. Τις προάλλες πΚ, (δηλαδή πρό Κορωνοϊού), ο Βασιλάκης είχε γράψει πάλι ότι αυτοί που δεν γουστάρουν τους μετανάστες είναι όσοι κάθονται στα καφενεία. Λόγω τιμής. Από τότε σταμάτησα να πηγαίνω και στο καφενείο για να μην με πάρει από κακό μάτι ο Βασίλης. Ύστερα από λίγες μέρες όμως, έγιναν τα γεγονότα στην Χίο και την Λέσβο και ο Βασίλης σταμάτησε να μιλάει για λίγο καιρό.

Γράφει και η Έλενα Ακρίτα. Η μπέμπα της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Γυναίκα του παλιού Λαμπράκικου "Ταχυδρόμου". Χαριτωμένη, μορφωμένη (με τα Γαλλικούλια της) και με το εξεζητημένο χιούμορ των ανώτερων ανθρώπων. Γι' αυτό τις προάλλες είχε γράψει ότι όλοι όσοι αντιδρούν για τους μετανάστες είναι μαλάκες. Φυσικά μην νομίζετε, εάν χρειαστεί να πει προφορικά την ίδια λέξη, η προφορά της θα έχει κάτι το διαφορετικό, αυτό το διαφορετικό των ανώτερων ανθρώπων. Εχτές πάλι της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι εκεί στην γειτονιά της, το Ψυχικό, οι άνθρωποι είχαν βγεί κι' εκεί έξω με τα παιδιά τους, κατακλύζοντας όπως έγραφε τα πάρκα. Και ξαφνιάστηκε λέει, επειδή είναι γειτονιά κυριλέ, που σημαίνει ότι ξέρουν και 5 γράμματα ρε παιδί μου. Αυτό θα πεί ανώτερη σκέψη. Αφ' ενός να συσχετίζεις την μόρφωση ανάλογα με το πόσα λεφτά έχει ο καθένας στην τσέπη του, και αφ' ετέρου να πιστεύεις ότι από την διασταύρωση του Βασιλόπουλου και κάτω προς τους Αμπελοκήπους κατοικούν όσοι αντί για υπογραφή, βάζουν σταυρό.

Για να σοβαρευτούμε. Σαν κι αυτά τα δύο άτομα που παραθέσαμε ενδεικτικά, είναι παρόμοια καί όλα τα υπόλοιπα, που για τα ονόματά τους και μόνο θα χρειαζότανε να γράψουμε ολόκληρη μπροσούρα. Αυτοί οι τύποι αποτελούν το άκρον άωτον του θράσους. Γιατί χρειάζεται πραγματικά να έχει κανείς τεράστιο θράσος ενώ έχει για δεκαετίες διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα με τα γραφτά του εναντίον αυτού του λαού, να βγαίνει σήμερα και να τολμά να κάνει τον απο καθέδρας κριτή της ζωής του, για το χάλι της οποίας έχει συμπράξει κατ' επανάληψη και ο ίδιος.....

parapona rodou



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.