ΣΤΕ: Η Δικαιοσύνη και γενικά η «δικαστική λειτουργία» αποτελούν κρίσιμο τομέα κυβερνοασφάλειας καί πρέπει να ενταχθεί σε προστασία !!


 


 Το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει ότι η Δικαιοσύνη και γενικά η «δικαστική λειτουργία» αποτελούν κρίσιμο τομέα κυβερνοασφάλειας

Εκτός προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις έμειναν τα δικαστήρια και οι γραμματείες τους, όπως επισημαίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις στον οργανισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Αναλυτικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις στον οργανισμό της ΕΥΠ, οι οποίες, μεταξύ των άλλων, αφορούν στη διάρθρωση και στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας του «Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας» και της διεύθυνσης Κυβερνοχώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η διεύθυνση Κυβερνοχώρου είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων (εθνικό CERT) εντός του εθνικού πλέγματος Κυβερνοασφαλείας για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των δημοσιών φορέων, όπως είναι η Προεδρία της Κυβέρνησης, τα υπουργεία (εκτός της Εθνικής Άμυνας), οι εποπτευόμενοι φορείς των υπουργείων κτλ.

Το ΣτΕ, έκρινε κατ΄ αρχάς, νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με την υπ΄ αριθμ. 27/2022 γνωμοδότησή του, αλλά αναφέρει ότι στους φορείς που υποστηρίζονται από τη διεύθυνση κυβερνοχώρου της ΕΥΠ, δεν περιλαμβάνονται τα δικαστήρια και οι γραμματείες τους.

Προσθέτει δε ότι πρέπει να ενταχθεί στην αντιμέτωπη ηλεκτρονικών επιθέσεων η Δικαιοσύνη και γενικά η «δικαστική λειτουργία», καθώς αποτελούν «κρίσιμο τομέα κυβερνοασφάλειας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.