Η Γαλλία προτείνει ευρωομόλογο για ενέργεια καί άμυνα!!Αντιδρούν σθεναρά Γερμανία καί Ολλανδία




Ανάμεσα σε όσα προτείνονται, περιλαμβάνεται και η έκδοση ενός νέου ευρωομολόγου, δηλαδή ενός κοινού χρέους των «27» με την εγγύηση της ΕΕ, με στόχο να χρηματοδοτηθούν οι δράσεις σε δύο τομείς: Αφενός, την άμβλυνση των πιέσεων που προκαλεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η ενεργειακή ακρίβεια και, αφετέρου, η αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Ευρώπης σε στρατιωτικό επίπεδο.
Ποιοι στηρίζουν το ευρωομόλογο

Η πρόταση, όπως σημείωνε το σχετικό ρεπορτάζ του ΟΤ με βάση δημοσίευμα του Bloomberg και πηγές των Βρυξελλών, είναι πιθανό να συζητηθεί αύριο και μεθαύριο, στο πλαίσιο της έκτακτης και άτυπης συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βερσαλλίες.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική προεδρία στηρίζει σθεναρά αυτό το σενάριο, έχοντας στο πλευρό της αρκετές χώρες, όπως Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και άλλες.

«Ο πόλεμος θα έχει συνέπειες στην τιμή της ενέργειας, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με νέα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και οικογενειών. Είναι χρήσιμο η ΕΕ να τα διευκολύνει, προκειμένου να αποφύγουμε εκτεταμένες επιπτώσεις στην ανάκαμψη», έχει πει από την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Όλα δείχνουν, ωστόσο, ότι για την ώρα δεν υπάρχει ομοφωνία στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς ορισμένα κράτη-μέλη έχουν διατυπώσει ήδη τις ενστάσεις τους, αν όχι την κατηγορηματική τους άρνηση. Ανάμεσά τους είναι η Γερμανία και η Ολλανδία, που θεωρούν ότι ακόμη είναι νωρίς για να γίνουν τέτοιες κινήσεις – ειδικά καθώς «τρέχει» ο δανεισμός για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.