Ο Μακρόν ζητά σεβασμό προς το ρωσικό λαόΟ Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία και ο λαός της θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό εν μέσω της κατάστασης στην Ουκρανία, γιατί μια μακροχρόνια ειρήνη είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.
«Είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση όλων των πιθανών ανθρώπινων δεσμών: να συνεχίσω να συνομιλώ με τους ρωσικούς και τους λευκορωσικούς λαούς με τη βοήθεια καλλιτεχνών, διανοουμένων, συνεργασία στον τεχνικό τομέα, επιχειρήσεις και ΜΚΟ… αυτό είναι το καθήκον μου να συνεχίσω να μιλάω με τους ηγέτες , ακόμα κι αν έχουμε διαφορές... και πάντα σεβόμαστε τη Ρωσία ως χώρα και τον ρωσικό λαό», είπε ο Μακρόν σε προεκλογική συνάντηση στην κοινότητα του Πουασί.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι θα ήταν αδύνατο να μιλήσουμε για μια διαρκή ειρήνη εάν η Ρωσία δεν είναι μέρος της «μεγάλης αρχιτεκτονικής ειρήνης» της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις για βοήθεια από τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας των ουκρανικών στρατευμάτων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η ειδική επιχείρηση στοχεύει μόνο τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές και ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν σκοπεύει να καταλάβει την Ουκρανία.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης επιχείρησης της Ρωσίας, έχει περάσει ένα κύμα ρωσοφοβικού αισθήματος στις χώρες της ΕΕ, που συμπεριλαμβάνει επιθέσεις σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές, οργανισμούς και πολίτες. Στις 7 Μαρτίου, το γραφείο αντιπροσωπείας της Ρωσικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανθρωπιστική Συνεργασία (Rossotrudnichestvo) στο Παρίσι δέχθηκε επίθεση . Την ίδια μέρα, ένα φορτηγό έπεσε στις πύλες της Ρωσικής Πρεσβείας στο Δουβλίνο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.