Γιάννης Στουρνάρας - Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν καταθέσεις να αντέξουν την ακρίβεια


ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΞΕΠΟΥΛΗΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!! 
ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ''ΑΡΙΣΤΩΝ''...

Ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι ένα αγκάθι στην ελληνική κοινωνία ισχυρίστηκε  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας καθώς όπως ισχυρίστηκε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν αποθεματικά.

Μπορεί οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, στο φυσικό αέριο και στα καύσιμα να ανεβαίνουν συνεχώς, τα νοικοκυριά να απαισιοδοξούν  για την πορεία της οικονομίας ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας, είπε στον ΣΚΑΪ ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαθέτουν χρηματικά αποθέματα που απέκτησαν από τα επιδόματα στην πανδημία κι έτσι μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια.

Πιο συγκεκριμένα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό».

«Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημασία έχει πόσο θα κρατήσει ο πληθωρισμός ψηλά» επέμεινε Γιάννης Στουρνάρας .


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.