Πρόταση του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Άμπε γιά ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στήν χώρα τους.Έντονη αντίδραση τής Κίνας!!


 


 

Έντονη ήταν η αντίδραση της Κίνας κατά των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος κάλεσε το Τόκιο να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναπτυχτούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στη χώρα, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και με φόντο την αυξανόμενη ανησυχία για την επιθετικότητα στην Ταϊβάν.

Όπως είχε δηλώσει ο Άμπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Στο ΝΑΤΟ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ιταλία συμμετέχουν στην ανταλλαγή πυρηνικών, φιλοξενώντας αμερικανικά πυρηνικά όπλα. Πρέπει να καταλάβουμε πώς διατηρείται η ασφάλεια στον κόσμο και να μην θεωρούμε ταμπού να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για αυτό».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα πρέπει να εξετάσουμε διαφορετικές επιλογές για το πώς θα προστατέψουμε την Ιαπωνία».

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που έχει δεχτεί επίθεση από πυρηνικά όπλα στη Χισορίμα και το Ναγκασάκι αλλά τηρεί πιστά το δόγμα για μια δεκαετία πως δεν θα παράγει, ούτε θα κατέχει ούτε θα επιτρέψει τα πυρηνικά στην επικράτειά της.

Η νύξη περί συζήτησης για πυρηνικά δεν άρεσε στον τωρινό πρωθυπουργό της χώρας, Φούμιο Κισίντα, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την πρόταση του Άμπε.

Αντίστοιχα, αιχμηρό ήταν το σχόλιο και της Κίνας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρει σε δημοσιογράφους: «Οι Ιάπωνες πολιτικοί συχνά διαδίδουν ψέματα για την Ταϊβάν και έχουν κάνει δηλώσεις που παραβιάζουν τις τρεις αρχές του έθνους για πυρηνικά».

    «Ζητάμε θερμά από την Ιαπωνία να αναλογιστεί σε βάθος την ιστορία της» και προειδοποίησε το Τόκιο «να είναι προσεκτικοί με τα λόγια και τις πράξεις τους για το ζήτημα της Ταϊβάν και να σταματήσουν να προκαλούν προβλήματα».

Παράλληλα, ο Σίνζο Άμπε, κάλεσε τις ΗΠΑ να τερματίσουν την «ασάφεια» περί υπεράσπισης της Ταϊβάν, την οποία η Κίνα δεν θεωρεί ανεξάρτητο κράτος, αλλά «αποστάτη» 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.