Ιταλός υπουργός: Κολοσσιαία απάτη οι αυξήσεις των καυσίμων


Κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην εκπομπή Progress του δικτύου SkyTG24, ο Ιταλός Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Roberto Cingolani εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ ενάντια στην κερδοσκοπία και νευρικότητα των αγορών σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

“Η αγορά κερδοσκοπεί και είναι ο ίδιος λόγος που βρίσκουμε βενζίνη στα 2,20 Ευρώ. Την είδα χθες περνώντας από το βενζινάδικο, και δεν ξέρω το γιατί” τόνισε ο Υπουργός.

Και συνέχισε: “Αφενός οι ειδικοί φόροι χρειάζονται ώστε να λειτουργήσει το κράτος, αφετέρου η νευρικότητα που διπλασιάζει ή τετραπλασιάζει, πενταπλασιάζει την τιμή ενός καυσίμου, δηλαδή κάνει πλούσιους μόνο λίγους ανθρώπους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα αυτό το πρόβλημα”.


Ο υπουργός Cingolani επιτέθηκε μετωπικά στις αγορές, τονίζοντας πως “θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια κολοσσιαία απάτη που προέρχεται από τη νευρικότητα της αγοράς, την οποία ειρωνικά συνεχίζω να αναφέρω, και που γίνεται εις βάρος των επιχειρήσεων και των πολιτών”.

Ο Ιταλός Υπουργός μίλησε επίσης για το μείζον θέμα του φυσικού αερίου, και τόνισε εκ νέου πως θέλει να χρησιμοποιήσει πλήρως τα ήδη υπάρχοντα κοιτάσματα στην Ιταλία ώστε να προσφερθεί το αέριο προς παραγωγή στις ενεργοβόρες εταιρείες και σε ελεγχόμενη τιμή.

Τέλος, ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης αναφέρθηκε και στο ενεργειακό κόστος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη: «Τις τελευταίες ημέρες (η Ευρώπη) έχουμε δώσει (στη Ρωσία) κατά μέσο όρο σχεδόν ένα δισεκατομμύριο Ευρώ την ημέρα για την αγορά φυσικού αερίου (…) ίσως περισσότερο από το κόστος του πολέμου που υποστηρίζει ο Πούτιν”.

Ο Υπουργός τόνισε πως “είναι η ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι αγορές ακολουθούν τη δική τους λογική” αλλά και πως “πληρώνουμε ιστορικά λάθη επειδή δεν διαφοροποιήσαμε την ενεργειακή μας εξάρτηση”.

Πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.