ΣτΕ: Όχι στην κατάργηση του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας για τους πολύτεκνους


«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στην υπουργική απόφαση του 2018 με την οποία καταργήθηκε το ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας οικιακής χρήσης για τους πολύτεκνους που, τελικά, εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις που αφορούν στα «ευάλωτα νοικοκυριά».

Με απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική. Οι σύμβουλοι επικρατείας επισημαίνουν στην απόφαση τους ότι από το Σύνταγμα απορρέει, ο «στοιχειώδης απαγορευτικός κανόνας, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχόμενης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδας χωρίς αποχρώντα λόγο».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.