"Πήραν φωτιά" το πετρέλαιο (+8,2%) και το φυσικό αέριο (+18,6%) - Πάνω από $106 το Brent


Συνεχίζεται και επιταχύνεται το ράλι τιμών του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που σημειώνουν σήμερα νέα ρεκόρ, προκαλώντας έντονες ανησυχίες σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, ενώ στις αγορές επιτείνεται η αβεβαιότητα και αυξάνεται η μεταβλητότητα.

Στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας η τιμή του φυσικού αερίου (συμβόλαιο Απριλίου) εκτοξεύθηκε στα 116,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας άνοδο 18,6% σε ημερήσια βάση. Κατά 15% αυξήθηκε η τιμή του συμβολαίου Μαϊου, στα 11,02 ευρώ.

Μεγαλύτερο σοκ στις αγορές προκάλεσε η μη αναμενόμενη εντυπωσιακή άνοδος τιμών του αργού πετρελαίου. Η τιμή του Brend  ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά 8,2%  στα 106,03 δολάρια το βαρέλι. Του αμερικανικού αργού πετρελαίου Crude WTI διαμορφώνεται σε 104,2 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8,9%


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.