Πληθωρισμός-«Έκρηξη» στο 7,2% - Αύξηση 71% στο ρεύμα- 78,5% στο φυσικό αέριο


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ.... ΩΡΑΙΑ... ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΊ ΚΑΝΕΙ;;;; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ- ΑΝΑΧΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ;;;;
ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ή ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ;;;
Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΤΕ  ΤΟΝ ΛΑΟ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΔΡΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!! ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ....

Ρεκόρ 25ετίας - Τρομακτικές αυξήσεις σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπως λάδι, κρέας και λαχανικά 

Νέα εφιαλτική αύξηση παρουσίασε ο πληθωρισμός που σκαρφάλωσε στο 7,2% τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς μάλιστα οι τιμές αυτές να έχουν ενσωματώσει τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας είναι σοκαριστικές με τον ηλεκτρικό ρεύμα να παρουσιάζει αύξηση κατά 71% και το φυσικό αέριο κατά78,5% Εκτός ελέγχου είναι και οι αυξήσεις σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης με τα έλαια να καταγράφουν αύξηση 16,8%, τα λαχανικά 15,2% και το αρνί και το κατσίκι 14,4%.

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 1,1% τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιανουαρίου 2022, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών και τις αυξήσεις κατά:

• 2% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί, μοσχάρι, γιαούρτι, τυριά, ελαιόλαδο, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, λαχανικά διατηρημένα ή επεξεργασμένα, πατάτες. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: αρνί και κατσίκι, νωπά ψάρια.

• 2,9% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ηλεκτρισμό, πετρέλαιο θέρμανσης. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στο φυσικό αέριο.

• 0,7% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.

• 2,9% στην ομάδα Μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καινούργια αυτοκίνητα, καύσιμα και λιπαντικά, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.

• 0,1% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία, καφενεία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.