Η Ρωσία κατάσχεσε 500 αεροσκάφη ξένων αερογραμμών ως αντίποινα



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να διατηρούν ξένα αεροσκάφη που βρίσκονται στην Ρωσία υπό το καθεστώς μίσθωσης για χρήση σε πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να λάβει τέτοια μέτρα ως απάντηση στην κατάσχεση των περιουσιών Ρώσων πολιτών στο εξωτερικό.

Η αξία των 500 μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών υπολογίζεται σε άνω των 50 δισ. ευρώ!

Ο νέος νόμος, ανέφερε το TASS, θα επιτρέψει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να διατηρούν πλέον ως ιδιόκτητα και να εκμεταλλεύονται αεροπλάνα που ενοικιάζονταν μέχρι και πρότινος  από ξένους εκμισθωτές αεροσκαφών οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την αγορά και έχουν ακυρώσει συμβόλαια λόγω των κυρώσεων, αλλά τα αεροσκάφη εξακολουθούν και βρίσκονται στην Ρωσία.

Εκτιμάται ότι περίπου 500 αεροσκάφη αερογραμμών βρίσκονταν στην Ρωσία, υπό καθεστώς μίσθωσης έως και τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν στοχεύσει μια σειρά βιομηχανιών και ειδικότερα την αεροπορική βιομηχανία, με ορισμένες χώρες να κλείνουν τους ουρανούς τους στους ρωσικούς αερομεταφορείς, απαιτώντας από τους ασφαλιστές να ακυρώσουν την κάλυψη, μεταξύ άλλων μέτρων.

Οι κινήσεις έχουν ουσιαστικά αποκόψει τη Ρωσία από το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού αεροπορικού δικτύου, αλλά και το δίκτυο αυτό από την Ρωσία που ελέγχει το 15% του χερσαίου εδάφους του πλανήτη.
Ωστόσο, η ανάληψη ιδιοκτησίας ξένων αεροσκαφών θα έχει περιορισμένο μόνο αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης υποστήριξης, εκτιμούν αναλυτές.

Ο λόγος είναι ότι οι  κυρώσεις απαγορεύουν τη συντήρηση, τις ενημερώσεις, την υποστήριξη ή την προμήθεια ανταλλακτικών για αεροπλάνα. Τα σύγχρονα επιβατικά αεροσκάφη απαιτούν υψηλά επίπεδα συντήρησης και η πτήση τους μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους επιβάτες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.