Αλμα στήν τιμή του χρυσού 4% στήν εβδομάδα .Αύξηση τών τιμών στόν χαλκό και στό παλλάδιο!


 


 

Ράλι για τα μέταλλα την Παρασκευή, με τον χρυσό να διευρύνει τα κέρδη του και το παλλάδιο και τον χαλκό να καταγράφουν ιστορικά υψηλά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά και την κάταληψη -από ρωσικές δυνάμεις- του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης στη Ζαπορίζιε.

Η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό αυξάνει τους φόβους ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παίρνει μια πιο επικίνδυνη τροπή συνολικότερα για την Ανατολική Ευρώπη.

"Ο χρυσός κινείται εμφανώς ανοδικά, με ώθηση από τις ειδήσεις που έρχονται από την Ουκρανία και με το βλέμμα στις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων", δήλωσε στο MarketWatch ο Jeff Wright, επικεφαλής επενδύσεων στην Wolfpack Capital.

Οι τιμές του χρυσού "θα μπορούσαν να σκαρφαλώσουν πάνω από τις 2.000 δολάρια ή να υποχωρήσουν σημαντικά -εάν υπήρχε κάποια ουσιαστική διευθέτηση στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξέλιξη η οποία μοιάζει όλο και πιο απίθανη κάθε μέρα που περνάει, είπε ο ίδιος.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε 30,70 δολάρια ή 1,6% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.966,60 δολάρια ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 4,2%, η οποία ήταν η μεγαλύτερη σε 5νθήμερη βάση από τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 58 σεντς ή 2,3%, στα 25,789 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 7,5%, στην μεγαλύτερη άνοδο 5νθημέρου από τον Δεκέμβριο του 2020.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για τον χαλκό σημείωσε κέρδη 3,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 4,938 δολάρια ανά λίβρα και το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 9,2% στα 2.981,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Και τα δύο μέταλλα έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά. Στην εβδομάδα, ο χαλκός σημείωσε ράλι 10,1% και το παλλάδιο της τάξης του 26,1%. Οι κίνδυνοι για την προσφορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ώθησαν σε ρεκόρ και το παλλάδιοκαι τον χαλκό, αφού η Ρωσία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών χωρών των συγκεκριμένων μετάλλων παγκοσμίως.

Τέλος, η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε κατά 3,3% στα 1.116,80 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 6,4% στην εβδομάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.