Πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε πάνω από 300.000 ανεμβολίαστους!


Εικόνες χάους παρατηρούνται στις Εφορίες το τελευταίο διάστημα από χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν για το πρόστιμο των 50 και 100 ευρώ, που τους επιβλήθηκαν, επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Οι ανεμβολίαστοι 60άρηδες ξεπέρασαν τις 300.000 και όπως ειδοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ τους έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 50 ή 100 ευρώ και εφόσον δεν εμβολιαστούν θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται το «χαράτσι» των 100 ευρώ το μήνα.

Οι τιμωρηθέντες προσέρχονται στις Δ.Ο.Υ., όπου επικρατούν σκηνές για να διαμαρτυρηθούν και να υποβάλουν ενστάσεις και ενδικοφανείς προσφυγές, αλλά οι υπάλληλοι των Εφοριών έχουν λάβει εντολή να μην τις δέχονται και τους παραπέμπουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στα δικαστήρια.

Παρά την άρνηση των εφοριακών να παραλάβουν τις ενστάσεις, ορισμένοι τις αφήνουν πάνω στα γραφεία των υπαλλήλων και επικρατεί γενικά ένα κομφούζιο, ενώ με τις συμβουλές των δικηγόρων τους προσφεύγουν ομαδικά στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι ανεμβολίαστοι που εντοπίστηκαν μέσα από την πλατφόρμα  emvolio.gr ανέρχονται σε 317.962 άτομα, στα οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο 50 ευρώ για τον μισό Ιανουάριο, δεδομένου ότι η υποχρέωση ξεκινούσε από την 16η Ιανουαρίου.

Για τον Φεβρουάριο και τους επόμενους μήνες το πρόστιμο θα φτάσει στο ποσό των 100 ευρώ. Από το σύνολο των εντοπισθέντων ως ανεμβολίαστους, στους 297.207 εστάλη μήνυμα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (ηλεκτρονική κοινοποίηση), για τη χρέωση του προστίμου, ενώ οι 20.755 ενημερώθηκαν με συστημένη επιστολή από την ΑΑΔΕ.

Το πρόστιμο μηνός Ιανουαρίου έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022, ενώ μετά τη λήξη της προθεσμίας αρχίζουν να επιβάλλονται οι προσαυξήσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.