Αύξηση στα εισιτήρια των αεροπορικών ταξιδιών κατά 30% λόγω των κυρώσεων που αποφάσισε η κυβερνηση



Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό της Δύσης και της Ουκρανίας και να ταχθεί έμπρακτα κατά της Ρωσίας αποτελεί την «ταφόπλακα» για τον ελληνικό τουρισμό καθώς μετά τις απαγορεύσεις των πτήσεων στους εναέριους χώρους ΕΕ και Ρωσίας, εκτινάχθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισητιρίων μέσα σε μία μέρα σε ποσοστό της τάξης του 30%!

Πλέον δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την μη έλευση των Ρώσων τουριστών φέτος το καλοκαίρι στην χώρα μας αλλά και την δυσκολία και τουριστών από άλλες χώρες να έρθουν για διακοπές στην χώρα μας.

Ο αποκλεισμός από τη Δευτέρα του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για πτήσεις από Ρωσία στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ε.Ε. -και η αντίστοιχη απάντηση από τη ρωσική πλευρά- έχει προκαλέσει ήδη σημαντική αύξηση των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια.

Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν την αύξηση στην Ελλάδα είναι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου είδαν να έχει αυξηθεί κατά 30% η τιμή στα ήδη αγορασμένα εισιτήρια που είχαν για να πραγματοποιήσουν εκδρομές στο εξωτερικό το τριήμερο της Αποκριάς και της 25ης Μαρτίου.

«Σε ό,τι αφορά το δικό μας αντικείμενο πρόσεξα ότι από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου υπήρξε μια αύξηση της τάξης 30% στα αεροπορικά εισιτήρια.

Αυτό μας έβγαλε εκτός προϋπολογισμού και για μην φανούμε αφερέγγυοι στο κοινό μας που θα συμμετάσχει στις αεροπορικές μας εκδρομές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε λεφτά από την τσέπη μας. Δηλαδή πάμε τον κόσμο (σ.σ. αεροπορική εκδρομή) με τα χρήματα που είχε πληρώσει από πριν, χωρίς να καταβάλουν την αύξηση. Για εμάς είναι αδύνατον να ζητήσουμε αυτό το μεγάλο ποσό από τους πελάτες μας» δήλωσε στο Sputnik ο ιδιοκτήτης γραφείου ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη, Στέφανος Χατζημανώλης, προσθέτοντας ότι οι εκδρομές που θα γίνουν από το γραφείο του είναι σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα.

Όπως εξήγησε, ο κόσμος αφού ξεπέρασε την υπόθεση της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και το σοκ των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, έκλεισε και πλήρωσε αεροπορικές εκδρομές στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου. Ωστόσο, η άνοδος στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, προκάλεσε επιπλέον αύξηση από 80 έως 100 ευρώ για τον κάθε εκδρομέα, την οποία τελικά θα πληρώσει το ταξιδιωτικό γραφείο!

«Για να είμαστε αντάξιοι σε όλα -και του ονόματος και της φήμης και της γνώση μας- και για να μην χάσουμε τους πελάτες αναγκαζόμαστε να καλύψουμε εμείς τη διαφορά στην τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου. Οι αυξήσεις που προέκυψαν είναι της τάξης των 80 ως 100 ευρώ ανά πελάτη» ανέφερε.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Χατζημανώλης, οι οδικές εκδρομές για Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου τελούν υπό ακύρωση από τους ίδιους τους εκδρομείς, ενώ πλέον τόσο ο ίδιος όσο και άλλα ταξιδιωτικά γραφεία, έχουν στρέψει πλέον το βλέμμα τους στο Πάσχα, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ενεργές κρατήσεις.

Αυξήσεις καταγράφονται και στα αεροπορικά εισιτήρια που κλείνει κάποιος ενδιαφερόμενος μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών, ωστόσο όπως είπε «δεν μπορεί να έχει καθαρή εικόνα του ποσοστού της αύξησης».

Ενδιαφέρον έχει και μια άλλη παράμετρος που ανέφερε ο κ. Χατζημανώλης επισημαίνοντας ότι «υπάρχει τεράστια αναταραχή» στις πτήσεις αεροσκαφών με ρωσικό νηολόγιο.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κοπεί μόνο οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών, αλλά και οι πτήσεις αεροσκαφών με ρωσικό νηολόγιο. Πάρα πολλές εταιρείες -για λόγους φορολογικούς κι άλλους- είχαν έδρα σε ρωσικά αεροδρόμια. Δηλαδή ενώ τα αεροπλάνα είναι παγκόσμιων συμφερόντων (σ.σ. εταιρείες με έδρα Ευρώπη, ΗΠΑ κι άλλου), έχουν ρωσικό νηολόγιο.


Μια τέτοια περίπτωση είναι η DHL. Το νηολόγιο -πέρα από τα χαρτιά του αεροσκάφους- φαίνεται και στον κωδικό (περιλαμβάνει γράμματα και αριθμούς) και διακρίνεται στο φτερό του αεροσκάφους στην πίσω πλευρά της ατράκτου. Αυτά δεν μπορούν να πετάξουν τώρα και όπως καταλαβαίνετε, ακυρώνονται πτήσεις, ενώ σε άλλες αυξάνονται οι τιμές. Γενικά υπάρχει μια αναταραχή» εξήγησε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.