Συνάντηση Ρώσσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στήν Τουρκία 28-30/3 .Ελπίδες γιά λύση!!


 


 
«Θα συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αντιπροσωπείες τους στην Τουρκία στις 28-29 Μαρτίου» σημείωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας

Διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς θα έχουν στην Τουρκία 28 – 30 Μαρτίου οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο David Arakhamia,, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αντιπροσωπείες τους στην Τουρκία στις 28-29 Μαρτίου», όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται, πως σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται μέσω τηλεδιασκέψεων οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες αλλά στα βασικά ζητήματα δεν έχει διαπιστωθεί συμφωνία.
Η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, ως «πολύ δύσκολες».

Το προηγούμενο της Αττάλειας

Η Άγκυρα φιλοξένησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια νωρίτερα τον Μάρτιο 2022.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Sergei Lavrov της Ρωσίας και Dmytro Kuleba της Ουκρανίας συναντήθηκαν για συνομιλίες στην πόλη Αττάλεια, στις οποίες παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Mevlut Cavusoglu.
Οι συνομιλίες απέβησαν άκαρπες αλλά η Άγκυρα θεωρεί πως το γεγονός ότι διεξήχθησαν ως επιτυχία.
Διατηρώντας μία ουδέτερη και ισορροπημένη στάση , η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προτρέποντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, γράφει η Daily Sabah.

Ισορροπημένη στάση

Ενώ η Άγκυρα έχει αντιταχθεί στις διεθνείς κυρώσεις που αποσκοπούν στην απομόνωση της Μόσχας, έκλεισε επίσης τα στενά της για να αποτρέψει ορισμένα ρωσικά πλοία να περάσουν από αυτά.
Η Τουρκία, συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και έχει καλούς δεσμούς και με τις δύο χώρες.
Από την αρχή της σύγκρουσης, η Άγκυρα προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών και να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, υπογραμμίζοντας την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα.
Έχοντας χαρακτηρίσει πρόσφατα την εισβολή της Ρωσίας ως απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία έχει διατυπώσει προσεκτικά τη ρητορική της, ώστε να μην πλήξει τη Μόσχα, με την οποία έχει στενούς δεσμούς στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας και του τουρισμού.

Καλές σχέσεις με Μόσχα - Κίεβο

Ενώ σφυρηλατούσε στενούς δεσμούς με τη Ρωσία σε θέματα ενέργειας, άμυνας και εμπορίου και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Ρώσους τουρίστες, η Τουρκία πούλησε drones στην Ουκρανία, γεγονός που εξόργισε τη Μόσχα.
Η Τουρκία αντιτίθεται επίσης στις ρωσικές πολιτικές στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.
Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας pvw η ικανότητα της Άγκυρας να μιλήσει και με τις δύο πλευρές αποτελεί πλεονέκτημα.

   Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.