Στα ύψη οι τιμές του σιταριού, στο +250% το νικέλιο...



ΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ''ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ'', ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ...
ΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ''ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ'', ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.


ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΡΚΟ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ''ΘΑΥΜΑ'' ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ...

Με αποκορύφωμα τις σημερινές συνεδριάσεις, εκεί όπου το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) διέκοψε τις συναλλαγές, καθώς η τιμή του νικελίου εκτοξεύτηκε σε απίστευτα ύψη, πάνω από τις 100.000 δολάρια τον τόνο, δηλαδή αυξήθηκε κατά 250!

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, για τα σιτηρά, με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι ο Νο1 εξαγωγέας σιταριού στον πλανήτη και μαζί με την Ουκρανία κατέχουν το 1/4 των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού,  όπως επίσης το 19% της προσφοράς καλαμποκιού και το 80% της προσφοράς ηλιέλαιου. Η διακοπή των αθρόων παραδόσεων σιτηρών, έχει προκαλέσει ήδη πολύ μεγάλη ζημιά, η οποία αποτυπώνεται στους χρηματιστηριακούς δείκτες και προφανώς θα «εμφανιστεί» στις τιμές προϊόντων όπως το ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά.

Οι έμποροι σιτηρών είναι απρόθυμοι να αναλάβουν τους κινδύνους που συνδέονται με ρωσικά συμβόλαια και να πληρώσουν αυξημένα κόστη ναύλωσης και ασφάλισης πλοίων για την παραλαβή φορτίου από ρωσικούς λιμένες. Οι εξαγωγές της Ουκρανίας βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο λόγω του πολέμου. 

Τώρα το σιτάρι σημειώνει  άνοδο 2,2%, στα 13,2275 δολ. το μπούσελ στο Λονδίνο, ενώ πριν μερικές ώρες είχε φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, στα 13.635 δολ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.