ΜΕΡΑ 25 .ΈΝσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε σε σχέδιο νόμου για προτάσεις έργων υποδομών


 
Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του σχεδίου νόμου για τις «Πρότυπες προτάσεις σε έργα υποδομής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» κατέθεσε με την έναρξη της συζήτησής του στην Ολομέλεια το ΜέΡΑ 25.

Τα άρθρα για τα οποία κατέθεσε την ένσταση αντισυνταγματικότητας το ΜΈΡΑ 25 είναι:

Από το 1 έως το 14 του νομοσχεδίου που αφορούν τις Πρότυπες προτάσεις έργων υποδομής.

Από 18 έως 20 που αφορούν τις ρυθμίσεις ανάθεσης συμβάσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Τις τροποποιήσεις του Ν. 4412/16 για την εφαρμογή διατάξεων για συμβάσεις που ωριμάζει ή αναθέτει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και για τα Προσόντα Διαπιστευμένων Ελεγκτών Μηχανικών.

Επίσης, τα άρθρα 23 έως 25 του σχεδίου νόμου, που τροποποιούν διατάξεις του Ν 4412/16 σχετικά με την δυνατότητα αναπροσαρμογής επιτοκίου για προκαταβολή σύμβασης, tους συντελεστές ανάθεσης έργων και τα pροσόντα των διαπιστευμένων Μηχανικών και λοιπά θέματα.

Το αίτημα αντισυνταγματικότητας του ΜέΡΑ 25 θα τεθεί σε συζήτηση μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.