Από 1ης Απριλίου η Ρωσσία θα απαιτεί από τις μη φιλικές χώρες τήν πληρωμή του φυσικου αερίου σέ ρούβλια..Υπέγραψε διάταγμα ο Πούτιν!


 


  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το διάταγμα, βάσει του οποίου οι ξένοι αγοραστές φυσικού αερίου θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια από την 1η Απριλίου.

Οι συμβάσεις, μάλιστα, θα διακόπτονται εφόσον δεν καταβάλλονται οι πληρωμές στο εθνικό νόμισμα της Ρωσίας

«Προκειμένου να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το αέριο που παραδίδεται, αρχής γενομένης από αύριο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αν δεν γίνουν αυτές οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε αθέτηση εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν, ούτε κι εμείς θα κάνουμε φιλανθρωπία – δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα διακοπούν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως το Κρεμλίνο παραμένει προσηλωμένο σε όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συμβόλαια φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του όγκου των προμηθειών και της τιμής του.

Σημείωσε, παράλληλα, πως ο μηχανισμός πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι έτοιμος  και θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα στο κοινό. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.