Σήμερα στις 14:00 θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος τών συνομιλιών Ρωσσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με Ρώσσο αξιωματούχο


 


 Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ανέφερε πως στις 14:00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στους εκπροσώπους Κιέβου και Μόσχας.

Η Πέμπτη (3/3) φαίνεται πως θα είναι οριστικά η ημέρα του δεύτερου κύκλου διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία. Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, ο άμεσος συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν αυτός που επιβεβαίωσε ότι η νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών Κιέβου και Μόσχας.

Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της αποστολής της Ρωσίας στη Λευκορωσία για τις συζητήσεις με τους Ουκρανούς, φέρεται να έχει επιβεβαιώσει ότι στις 15:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), θα καθίσουν ξανά οι δυο πλευρές στο τραπέζι.

Οι συνομιλίες θα γίνουν σε έδαφος Λευκορωσίας, όπως αναφέρει και ο Independent του Κιέβου, αλλά κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία σε κατάσταση πολιορκίας

Η κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι «δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, την ώρα που οι δυο χώρες οδηγούνται για ακόμα μια φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπό δύσκολες συνθήκες και βαρύ κλίμα.

Δεν υπήρξαν απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρόσθεσε ο Κλίτσκο, σημειώνοντας ότι οι εκρήξεις τη νύχτα οφείλονταν στην κατάρριψη από τα ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικών πυραύλων που εκτοξεύονταν εναντίον της πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου πρόσθεσε εξάλλου ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις συστήματος θέρμανσης από τον βομβαρδισμό τους χθες, Τετάρτη, από τις ρωσικές δυνάμεις θα επιδιορθωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε εξάλλου ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χερασένκο.

«Οι δυνάμεις κατοχής θέλουν να την μετατρέψουν σε πολιορκημένο Λένινγκραντ», σημείωσε, αναφερόμενος στην πολιορκία από τα ναζιστικά στρατεύματα του Λένινγκραντ, όπως ονομαζόταν η Αγία Πετρούπολη, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης κατήγγειλε σήμερα ότι η Ρωσία βομβαρδίζει διαρκώς και σκοπίμως κρίσιμης σημασίας αστικές υποδομές στο λιμάνι αυτό στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αφήνοντάς το χωρίς νερό, θέρμανση ή ηλεκτροδότηση και εμποδίζοντας την είσοδο προμηθειών ή την απομάκρυνση ανθρώπων.

«Σταματάνε τις προμήθειες τροφίμων, μας θέτουν σε αποκλεισμό, όπως στο παλιό Λένινγκραντ», υπογραμμίζει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε ανακοίνωσή του.

«Σκοπίμως, για επτά ημέρες, καταστρέφουν υποδομές κρίσιμης σημασίας για τη διαβίωση. Δεν έχουμε φως, νερό ούτε θέρμανση ξανά», καταγγέλλει το δημοτικό συμβούλιο, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη και ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές στις υποδομές.

«Η Μαριούπολη εξακολουθεί να δέχεται πυρά. Γυναίκες, παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν. Μας καταστρέφουν ως έθνος. Πρόκειται για γενοκτονία του ουκρανικού λαού», υπογραμμίζει.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.