Απελάθηκαν 12 Ρώσσοι διπλωμάτες της αποστολής στον ΟΗΕ, με την κατηγορία της «κατασκοπίας».

 


 
Την ανακοίνωση πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Εκτός ΗΠΑ βρίσκονται πλέον οι 12 Ρώσοι διπλωμάτες, μέλη της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ, που απελάθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση με την κατηγορία της «κατασκοπίας».

Το αεροσκάφος που τους μετέφερε απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy με προορισμό τη Μόσχα. Μαζί τους, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, αναχώρησαν άλλοι 38 Ρώσοι διπλωμάτες, μαζί με τις οικογένειές τους. Την ανακοίνωση πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Τον Φεβρουάριο, η αμερικανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, τους οποίους χαρακτήρισε «πράκτορες πληροφοριών» που «έχουν καταχραστεί τα προνόμια διαμονής τους στις ΗΠΑ, εμπλεκόμενοι σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες που αντιτίθενται στην εθνική ασφάλεια της χώρας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.