«Ευρωπαϊκά χρήματα προς την Ελλάδα καταλήγουν σε εταιρείες real estate»! Δημοσιογραφική έρευνα

 
«Ευρωπαϊκά χρήματα προς την Ελλάδα καταλήγουν σε εταιρείες real estate»! Δημοσιογραφική έρευνα

«Ευρωπαϊκά χρήματα για τη στέγαση προσφύγων καταλήγουν μέσω του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε δύο εταιρείες real estate στην Αθήνα. Οι ίδιες εταιρείες καταγγέλλονται από Κινέζους επενδυτές της Golden Visa για απάτη, ενώ είχαν επίσης ελεγχθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ξέπλυμα χρήματος. Η καταβολή εκατομμυρίων ευρώ γίνεται μέσω μιας ΜΚΟ, η οποία δεν πληροί τα ουσιαστικά κριτήρια που όρισε η ελληνική κυβέρνηση ώστε «να μπει μια τάξη στις ΜΚΟ» κι επιπλέον φέρεται να στήθηκε από συγγενικά πρόσωπα των υπεύθυνων των εταιρειών στις οποίες καταλήγουν τα χρήματα.

Η πολύμηνη έρευνα του Solomon και του Reporters United αποκαλύπτει την παράλληλη μοίρα επίδοξων Κινέζων επενδυτών και προσφύγων της εμπόλεμης ζώνης στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών στα Κάτω Πατήσια. Επιπλέον, φωτίζει τη διαδρομή του δημοσίου χρήματος και το πλέγμα κοινών εταιρειών και προσώπων σε δύο κρίσιμα πεδία της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα: τη διαχείριση του προσφυγικού και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

 δημοσιογραφική έρευνα ι στο
reportersunited.gr.

Από Militaire News -

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.