H Γερμανία λέει όχι στην απαγόρευση θερμικών κινητήρων το 2035


Η Γερμανία λέει όχι στην πρόθεση της ΕΕ να απαγορεύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του, ο υπουργός μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing, δήλωσε ότι «θέλουμε να επιτρέψουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, όμως κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν κάνουν αποκλειστική χρήση συνθετικών καυσίμων».

Εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του γύρω από το θέμα, τόνισε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εποχή που τα αυτοκίνητα θα αποχαιρετήσουν τα ορυκτά καύσιμα. Έπειτα, ο Wissing ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να είναι τεχνολογικά ουδέτερη και να μην βασίζεται αποκλειστικά στο υδρογόνο και την ηλεκτροκίνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος δείχνει να κινείται και η Ιταλία, με τον υπουργό οικολογικής μετάβασης, Roberto Cingolani, να υποστηρίζει ότι το μέλλον της αυτοκίνησης δεν γίνεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Επίσης, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα των εγχώριων κατασκευαστών σούπερκαρ, η ιταλική κυβέρνηση βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ΕΕ έτσι ώστε μάρκες όπως η Ferrari, η Pagani και η Lamborghini να εξαιρεθούν της απαγόρευσης. 

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στην χώρα μας από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ από το 2025 όλα τα ενοικιαζόμενα και νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά ή μηδενικών ρύπων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.