Η ΕΕ και η G7 δεν ενέκριναν την πλήρη αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT, αντίθετα με τις προσδοκίες


Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) δήλωσαν την Κυριακή ότι οι δυτικοί σύμμαχοι αποφάσισαν να αποκόψουν "ορισμένες ρωσικές τράπεζες" από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικής επικοινωνίας που ονομάζεται SWIFT, σύμφωνα με το Reuters.

Πώς στο παρελθόν λειτούργησε

Για την ιστορία, υπήρξε μια περίπτωση αποσύνδεσης ενός κράτους από το SWIFT: το 2012, όλες οι ιρανικές τράπεζες διαγράφηκαν από το σύστημα, απαιτώντας από αυτή τη χώρα να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Αυτό μείωσε στο μισό τις εξαγωγές πετρελαίου που ξεκίνησαν και πάλι μόλις το 2016, αφού η Τεχεράνη έκανε παραχωρήσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα και ήρθησαν οι κυρώσεις SWIFT.

Η λίστα με τις τράπεζες δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Η γερμανική κυβέρνηση, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, εξήγησε ότι θα συμπεριλάβει «(όλες) τις ρωσικές τράπεζες που έχουν ήδη κυρωθεί, καθώς και άλλες ρωσικές τράπεζες, εάν χρειαστεί». 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.