Τα crypto σημειώνουν κέρδη όσο οι υπόλοιπες αγορές καταρρέουν λόγω Ουκρανίας


Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγορεύουν ουσιαστικά στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται με τη ρωσική κεντρική τράπεζα και παγώνουν περιουσιακά στοιχεία εντός των Η.Π.Α.

Οι κινήσεις υπογραμμίζουν τον ρόλο που μπορεί να έχουν τα κρυπτονομίσματα σε στρατιωτικές συγκρούσεις. Η κατηγορία assets δεν είχε ποτέ πριν την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον.

Από την Πέμπτη, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια τόσο σε ρωσικό ρούβλι όσο και σε ουκρανικό hryvnia αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία κρυπτονισμάτων Kaiko.

«Ο όγκος και για τα δύο ζεύγη συναλλαγών και με ρούβλι και hryvnia αυξήθηκε πολύ πιο γρήγορα από τον όγκο για άλλα ζεύγη, όπως το bitcoin-δολάριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κρίση επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά των συναλλαγών», σύμφωνα με την Kaiko.

Ο Michael Rinko, του AscendEx, είπε ότι τα 38.000 δολάρια είναι ο αριθμός που πρέπει να παρακολουθήσουμε.

«Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες φάσεις συσσώρευσης», είπε. «Μπορείτε να καταλάβετε τη βάση κόστους κάθε κατόχου. Περισσότεροι άνθρωποι αγόρασαν στα 38.000 δολάρια από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο πιο πάνω ή πιο κάτω για ένα καλό περιθώριο. Είναι ένα πολύ βασικό επίπεδο γιατί θα μπορούσε να αποτελεί υποστήριξη σε μια πορεία προς τα κάτω αλλά και αντίσταση κατά την άνοδο».

Συμφώνησε επίσης ότι η σύγκρουση υπογραμμίζει τη σημασία των ιδιοτήτων του bitcoin που δεν περιορίζονται από σύνορα και λογοκρισίες, αλλά προσέθεσε ακόμα ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που τα κρυπτονομίσματα κέρδισαν την Δευτέρα σε αντίθεση με άλλες αγορές.

«Αυτή η άνοδος στα κρυπτονομίσματα σήμερα μπορεί να αντανακλά τις αυξήσεις των επιτοκίων που εκτινάσσονται», είπε ο Rinko. «Είμαστε όλο και πιο δύσπιστοι σχετικά με την ικανότητα και την προθυμία της Fed να προχωρήσει επιθετικά μέσα σε αυτό το αβέβαιο γεωπολιτικό σκηνικό».

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές κρυπτονομισμάτων από την Κυριακή, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic. Οι συνολικές δωρεές που έγιναν σε crypto προς την ουκρανική κυβέρνηση και τις ΜΚΟ που υποστηρίζουν τον στρατό ανήλθαν σε περίπου 16,7 εκατ. δολάρια από την Κυριακή.

insider.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.