Απαλλάχθηκε από το CAS η Καμίλα Βαλίεβα - Αγωνίζεται την Τρίτη η 15χρονη Ρωσίδα


Απαλλάχθηκε από το CAS η 15χρονη Ρωσίδα σούπερ σταρ του πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, που κατηγορήθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένη, και θα αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο επικαλέστηκε «εξαιρετικές περιστάσεις» για την απόφασή του, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητας της Βαλίεβα ως «προστατευμένου ατόμου» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, «σοβαρών ζητημάτων» στη διαδικασία κοινοποίησης του αποτελέσματος των ελέγχων και το γεγονός ότι μια τιμωρία θα μπορούσε να της προκαλέσει «ανεπανόρθωτη βλάβη». Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ. 

Η Βαλίεβα είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία, εγείροντας ερωτήματα για το αν θα της επιτραπεί να αγωνιστεί την Τρίτη. Ένα δείγμα από τη 15χρονη ελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 8 Φεβρουαρίου επέστρεψε θετικό για τριμεταζιδίνη, ένα φάρμακο για την καρδιά. 

Η Βαλίεβα δεν είναι ακόμη 16 ετών και θεωρείται «προστατευμένο άτομο», σύμφωνα με τον κώδικα αντιντόπινγκ της WADA, κάτι που σημαίνει ότι θα υπόκειται σε ελαφρύτερες ποινές και πιθανώς θα εξαιρείται από τους κανονισμούς δημόσιας αποκάλυψης.

Η νεαρή πρωταθλήτρια είχε εντυπωσιάσει κριτές και θεατές με το τετραπλό άξελ, που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.