Ινστιτούτο Bruegel: Στην Ευρώπη οι περισσόττερες χώρες μειώνουν τον φόρο στα καύσιμα,,ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!


 Μια μετά την άλλη οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα και στην ενέργεια ως μέτρο - ασπίδα προς τα ευάλωτα νοικοκυριά για τις πρωτοφανείς αυξήσεις στα καύσιμα που οδηγούν σε αλυσιδωτες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσιεύει στο Ινστιτούτο Bruegel, 11 ευρωπαϊκές χώρες εκτός όλων των άλλων μέτρων ανακούφισης προς τους πολίτες για τις αυξήσεις στην ενέργεια, έχουν προχωρήσει σε μείωση του ΕΦΚ. Οι χώρες αυτές είναι Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία κα.

Η Ισπανία ήδη από τον Ιούνιο 2021 μείωσε τον ΦΠΑ στην ενέργεια από το 21 στο 10% για καταναλώσεις μέχρι 10κW μείωσε από το 21% στο 10% τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ταυτόχρονα αύξησε τους συντελεστές ενίσχυσης (social bonus) στους ευάλωτους καταναλωτές από 25-40% σε 40-70%.

Στη Πολωνία η κυβέρνηση μηδένισε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, το αέριο και στα λιπάσματα. Πήγε τον ΦΠΑ των καυσίμων στο 8% και της θέρμανσης στο 5% για έξι μήνες.

Η Ουγγαρία επέβαλε ανώτατη τιμή πώλησης του πετρελαίου και του ντίζελ στο 1,3 ευρώ το λίτρο για τρεις μήνες.

Η Τσεχία εξαίρεσε τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού και αερίου από το καθεστώς του ΦΠΑ.

Η Κύπρος μεταξύ άλλων έχει δώσει 10% μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος και μείωσε τον ΦΠΑ στην ενέργεια από το 19 στο 5% για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, με τα νοικοκυριά να δεινοπαθούν σε κάθε τους... βήμα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.