Αύξηση πληθωρισμού στήν Γερμανία η μεγαλύτερη τά τελευταία χρόνια!


 

 
Ρεκόρ σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιανουάριο καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο στην πρόσφατη οικονομική ιστορία της χώρας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 25% τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση κάνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ.

Το άλμα αυτό αποδίδεται κυρίως στην της τιμής της ενέργειας. Οι τιμές της ενέργειας στο σύνολό τους ενισχύθηκαν κατά 66,7% ετησίως και κατά 1,3% μηνιαίως, με τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου να ανεβαίνουν 119% τον Ιανουάριο. Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 66,7%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2021, ο συνολικός δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2% τον Ιανουάριο.

Ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγού εξαιρουμένης της ενέργειας ήταν κατά 12,0% αυξημένος τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση και κατά 2,5% σε μηνιαία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.