Στα Ρωσικά ΜΜΕ: Τι απαγορεύει να αναφέρουν η«ραδιοτηλεοπτική» αρχή



Στα Ρωσικά ΜΜΕ: Τι απαγορεύει να αναφέρουν η«ραδιοτηλεοπτική» αρχή

Η Διαφορά από τα δυτικά μέσα και καλύτερα τα Ελληνικά είναι ότι εδώ τους μπουκώνουν με χρήματα να μην λένε... ενώ στην Ρωσία βάζουν πρόστιμα η ουσία είναι η ίδια 

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης έδωσε εντολή σήμερα στα εθνικά ΜΜΕ να απαλείψουν από το περιεχόμενό τους κάθε αναφορά σε αμάχους που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία καθώς και τους όρους “εισβολή”, “επίθεση” ή “κήρυξη πολέμου”.

“Υπογραμμίζουμε πως μόνο οι επίσημες ρωσικές πηγές διαθέτουν πραγματικές και αξιόπιστες πληροφορίες”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Roskomnadzor, καθώς η Μόσχα αποκαλεί επίσημα την επέμβασή της στην Ουκρανία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” με σκοπό τη “διατήρηση της ειρήνης”.

Αυτή η ‘κλήση προς συμμόρφωση’ απευθύνεται σε σειρά μέσων ενημέρωσης, στην πλειονότητά τους επικριτικών για την εξουσία στη Ρωσία, όπως η εφημερίδα Novaya Gazeta, ο διευθυντής της οποίας τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης το 2021, το διαδικτυακό κανάλι Dodj ή ο ιστότοπος Mediazona, που έχουν ήδη χαρακτηριστεί “ξένοι πράκτορες” στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, αυτά τα ΜΜΕ φέρονται ότι μετέδωσαν ψευδείς πληροφορίες ότι “οι ρωσικές δυνάμεις ρίχνουν εναντίον ουκρανικών πόλεων”. Τα κατηγορεί επίσης για περιεχόμενα “όπου η επιχείρηση που διεξάγεται χαρακτηρίζεται επίθεση, εισβολή ή κήρυξη πολέμου”.

Σε περίπτωση που αρνηθούν να διαγράψουν αυτά τα περιεχόμενα, “η πρόσβαση σε αυτά τα ΜΜΕ θα παρεμποδιστεί”, προειδοποιεί η Roskomnadzor που κάνει επίσης λόγο για βαριά πρόστιμα.
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.