Κέρδη για τον χρυσό!!

 

Κέρδη κατέγραψαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων του αμερικανικού ομολόγου ενόψει των ευρέως αναμενόμενων ισχυρών στοιχείων για τον πληθωρισμό των Ηνωμένων Πολιτειών κράτησε τους επενδυτές χρυσού σε εγρήγορση.

Τα futures του χρυσού παράδοσης Απριλίου έκλεισαν στα 1.836,60 δολάρια, κερδίζοντας 0,5%.

Η αστάθεια στις τιμές του μετάλλου θα μπορούσε να εξηγηθεί από τις διακυμάνσεις του δολαρίου, "το οποίο προφανώς έχει επίσης μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους δεσμούς με τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Άνταμ Κους, πρόεδρος του Ομίλου Libertas Wealth Management, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Ενώ μια ανακοίνωση για ισχυρά στοιχεία πληθωρισμού αναμένεται να εξομαλύνει τη δύναμη του χρυσού ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού, οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα αυξήσουν το κόστος του.

"Είναι λίγο μπερδεμένο για τις τιμές του χρυσού, επομένως, αφενός έχετε ένα ελαφρώς σταθερότερο δολάριο ΗΠΑ και, αφετέρου, οι αγορές ομολόγων ανακάμπτουν λίγο από τις απώλειες τις τελευταίες δύο ημέρες", είπε ο αναλυτής της Quantitative Commodity Research, Peter Fertig.

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησαν από το υψηλό του Νοεμβρίου 2019 που επιτεύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, παραμένουν αισιόδοξοι για τις αγορές χρυσού στο εγγύς μέλλον.

"Ουσιαστικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού Απριλίου έχουν το συνολικό βραχυπρόθεσμο τεχνικό πλεονέκτημα", έγραψε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στο Kitco.com, σε σημείωμα.

Ο αναλυτής της Kitco είπε ότι ο επόμενος βραχυπρόθεσμος καθοδικός στόχος της bear τιμής για τον χρυσό ωθεί τις τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης κάτω από τη σταθερή τεχνική υποστήριξη στο χαμηλό του Δεκεμβρίου των 1.755,40 δολαρίων.

Σε άλλες συναλλαγές μετάλλων στο Comex, το ασήμι Μαρτίου έχασε 0,3%, στα 23,13 δολάρια η ουγγιά, μετά από άνοδο 0,5%.

Ο χαλκός Μαρτίου κέρδισε 1,7% στα 4,538 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Απριλίου προσέθεσε 0,1% στα 1.036,70 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου αναρριχήθηκε κατά 0,2% στα 1.269 δολάρια η ουγγιά.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.