Το Κίεβο ενδέχεται να εγκαταλείψει την ιδέα ένταξης στο ΝΑΤΟ για να αποφύγει τον πόλεμο με τη Ρωσία, δηλώνει πρέσβης της Ουκρανίας


Η Ουκρανία ενδέχεται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποφύγει έναν πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα στο BBC ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Λονδίνο. Ο πρέσβης Βαντίμ Πριστάικο επεσήμανε ότι το Κίεβο προτίθεται να είναι «ευέλικτη» σε ό,τι αφορά τον στόχο του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κίνηση που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει προειδοποιήσει ότι θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

«Ενδέχεται, κυρίως καθώς απειλούμαστε με αυτό τον τρόπο, εκβιαζόμαστε από αυτό και πιεζόμαστε να το πράξουμε», απάντησε ο Πριστάικο όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία μπορεί να αλλάξει τη στάση της αναφορικά με την ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά το 2008 της δόθηκε η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα ενταχθεί.

Ο Πούτιν εκτιμά ότι οι ενισχυόμενοι δεσμοί της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ ενδέχεται να καταστήσουν τη χώρα περιοχή από όπου θα εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον της Ρωσίας. Ο ίδιος έχει τονίσει, άλλωστε, ότι η Μόσχα πρέπει να θέσει «κόκκινες γραμμές» για να το αποφύγει.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.