«Διεθνή εκστρατεία» κατά της Ελλάδας προαναγγέλλει η Τουρκία - Επιχειρεί να «γκριζάρει» το Ανατολικό Αιγαίο


Κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας αποτελεί η σύνδεση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της αποστρατιωτικοποίησής τους, προαναγγέλλοντας διεθνή εκστρατεία «ενημέρωσης» με την καταγγελία της «παραβίασης» των Συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισίων από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς ως άκυρους, μακριά από την κοινή λογική και σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Από την Αθήνα υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι οι ισχυρισμοί αυτοί της Άγκυρας προκύπτουν από το παράτυπο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Η τουρκική εκστρατεία παραπληροφόρησης συνοδεύεται από υποτιθέμενα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας της χώρας, το οποίο ανακοίνωσε την Πέμπτη «παραβιάσεις» των Συνθηκών από την Ελλάδα, εννοώντας, προφανώς, τις μετακινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η όξυνση στις διμερείς σχέσεις, που υιοθετεί η Άκυρα, σε συνδυασμό και με τις απειλές για διεθνή εκστρατεία κατά της Ελλάδας, αποδίδεται από την Αθήνα σε παρελκυστική τακτική, με την οποία επιχειρεί να «γκριζάρει» το σύνολο του Ανατολικού Αιγαίου. Τα επίσημα έγγραφα στον ΟΗΕ διαδέχθηκαν οι υπερπτήσεις και άλλες αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας.

Εξάλλου, στις 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται ο επόμενος γύρος των διμερών διερευνητικών επαφών, που περιλαμβάνει μόνο τις συζητήσεις για θαλάσσιες ζώνες. Πέρα από τις απαντήσεις που ήδη έδωσε, την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να φανεί πώς θα απαντήσει η Αθήνα σε επίπεδο μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, στη δεύτερη επιστολή του Τούρκου αντιπροσώπου Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Η αντιστροφή των εννοιών του Διεθνούς Δικαίου για να εξυπηρετηθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί σταθερή πρακτική στην Άγκυρα. Ουσιαστικά, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εκδίδει κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό δελτίο παραβιάσεων των θαλασσίων ζωνών, προκειμένου με κατασκευασμένα στοιχεία να στηρίξει τις αιτιάσεις περί παράτυπης συμπεριφοράς της Ελλάδας. Καθόλου τυχαίο, αυτές οι «παραβιάσεις» αφορούν στις αποκαλούμενες «γκρίζες ζώνες».

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.