Η Τουρκία διαψεύδει τον Ζελένσκι: «Δεν σου είπαμε ότι θα κλείσουμε τα Στενά»


Ο Ουκρανός πρόεδρος έγραψε στο twitter ότι ο Ερντογάν θα κλείσει τα Στενά και μάλιστα τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη.

Αστραπιαία οι Τούρκοι τον διέψευσαν !

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν είπε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Τουρκία θα κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πολεμικά πλοία, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στο Middle East Eye . «Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν υποσχέθηκε να κλείσει τα στενά», είπε ο αξιωματούχος. «Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση να κλείσει τα στενά για τα ρωσικά πλοία». Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με  tweet του Ζελένσκι, το οποίο αναρτήθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν μίλησε με τον Ζελένσκι , προσφέροντας τη διαβεβαίωση ότι η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς και τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών , σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας. Η δήλωση δεν έκανε καμία αναφορά στη Μαύρη Θάλασσα στη συνομιλία των προέδρων.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η Τουρκία έχει τον έλεγχο της διέλευσης πλοίων μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, γεγονός που την καθιστά βασικό παράγοντα στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε  ότι η Ρωσία θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να στέλνει τα πλοία της μέσω των στενών, ακόμη και αν η Τουρκία τα κλείσει.
«Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ για τα στενά, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα πλοία της στα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Ακόμη και σε καιρό πολέμου, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να το κάνει».
militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.