Βρέθηκε ένας από τους αγνοούμενους στην πρύμνη του φλεγόμενου φέρι μποτ



Διασώστες της ΕΜΑΚ εντόπισαν ένα άτομο στην πρύμνη του πλοίου «Euroferry Olympia» και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.
Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να ολκληρωθεί η ρυμούλκηση του πλοίου «Euroferry Olympia» σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης.

Στο εσωτερικό του πλοίου εξακολουθούν και υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες σε σημεία του πλοίου, εμποδίζουν προς το παρόν μία επιχείρηση στο εσωτερικό του για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μεταξύ των οποίων και των τριών Ελλήνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η εξής: Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.
Στη συνέχεια, το πλοίο ρυμουλκείται σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά από συνεννόηση με τις Αρχές.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν εξ’ αρχής υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σβήσουν τη φωτιά που μαίνονταν στο πλοίο «Euroferry Olympia» και να μειωθούν οι θερμοκρασίες στα φλεγόμενα μέρη του πλοίου. Ταυτόχρονα, γίνονται ακόμη προσπάθειες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων, ανάμεσά τους και τριών Ελλήνων, συγγενείς των οποίων βρίσκονται στο νησί καθώς αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη οι οικογένειες των τριών Ελλήνων, έφτασαν στην Κέρκυρα με τη συνοδεία αξιωματικού του Λιμενικού- Ψυχολόγου και με μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο έγινε από ρυμουλκά καθώς και από τα πυροσβεστικά πλοία της Πυροσβεστικής. Οι θερμοκρασίες που είχαν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου, ξεπερνούσαν σε πολλά σημεία τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ έμπειρη ναυαγοσωστική ομάδα (αποτελούμενη από 14 άτομα), των ναυαγοσωστικών εταιρειών MEGATUGS και SMIT Salvage, βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε από 11 σε 12 καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου από άνδρες της ΕΜΑΚ δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Πρόκειται για έναν Αφγανό πρόσφυγα. Έως σήμερα έχουν διασωθεί 280 άτομα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο μετανάστες που δεν υπήρχαν στην επίσημη λίστα επιβατών.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.