Ζημιές σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία


Για ζημιές σε δύο τοποθεσίες πυρηνικών αποβλήτων στην Ουκρανία κάνουν λόγο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εκπέμπουν SOS για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων εν μέσω της ρωσικής εισβολής. 

Όπως έγινε γνωστό από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων στο Κίεβο, καθώς και έναν ηλεκτρονικό μετασχηματιστή σε αντίστοιχη εγκατάσταση στο Χάρκοβο. 

«Οι επιθεωρητές αναμένουν τις μετρήσεις ραδιενέργειας για να καθορίσουν την έκταση της ζημιάς» προσθέτει ο διεθνής οργανισμός.   

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διευθυντής του IAEA προειδοποιεί για την ανάγκη προστασίας των εγκαταστάσεων με ραδιοενεργό υλικό, καθώς οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. 

Ας σημειωθεί ότι η Ουκρανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, μετά τη Γαλλία. 

Στη χώρα υπάρχουν τέσσερα εργοστάσια με 15 διαφορετικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι παράγουν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η Ρωσία, κατά τη δεύτερη ημέρα της εισβολής, κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της την αποκλεισμένη περιοχή του Τσέρνομπιλ, όπου το 1986 έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν της έκρηξης.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.