Γαλλία: Μεγάλη απεργία έχει παραλύσει το μετρό στο ΠαρίσιΑπεργία έχει παραλύσει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μετρό στο Παρίσι, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, με τους εργαζόμενους να ζητούν αυξήσεις μισθών υψηλότερες από αυτές που τους έχει προτείνει η διαχειρίστρια εταιρεία.

Η εταιρεία διαχείρισης δημόσιων μεταφορών του Παρισιού RATP ανακοίνωσε ότι έξι από τις γραμμές του μετρό είναι κλειστές, με τις υπόλοιπες να λειτουργούν μόνο εν μέρει. Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια του περιφερειακού δικτύου εξπρές (RER).

Μόνο δύο γραμμές του μετρό, η 1 και η 14, στις οποίες οι συρμοί λειτουργούν χωρίς οδηγό δεν έχουν επηρεαστεί από τις απεργίες, ανάφερε η RATP στον ιστότοπό της.

“Ζητάμε από τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν στο έπακρο την τηλεργασία”, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ζαν- Μπαπτίστ Ντζιμπαρί στο Twitter.

Οι εργαζόμενοι της RATP ανακοίνωσαν ότι η απεργία, που πραγματοποιείται την περίοδο που τα συνδικάτα και η διεύθυνση πρόκειται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών, οφείλεται στο γεγονός ότι η κρατική εταιρεία τους προσέφερε ανεπαρκείς αυξήσεις.

Η RATP έχει ανακοινώσει πως είναι διατεθειμένη να αυξήσει κατά 2,7% τους μισθούς το 2022, με τα συνδικάτα να χαρακτηρίζουν την πρόταση “προκλητική”.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία έφτασε τον Ιανουάριο το 3,3%.

ΑΠΕΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.