Φεύγει ο Μελισσανίδης από τον ΟΠΑΠΗ αποχώρηση-αποεπένδυση έγινε με μια γριφώδη συναλλαγή. Οπως ανακοινώθηκε χθες, η εταιρεία Yeonama Holdings του “πετρελαιά” ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, πούλησε στους Τσέχους εταίρους της τις μετοχές που κατείχε στην SAZKA Delta AIF Variable, την εταιρεία που είναι βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ.

Ετσι ο κ. Μελισσανίδης αποχωρεί πλήρως, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον τσέχικο όμιλο, ο οποίος μετά από μετοχικές αλλαγές και εξαγορές έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη στον κλάδο στοιχηματισμού και λοταριών.

Ως προς το οικονομικό μέρος της συμμετοχής και της αποχώρησης του Ελληνα επιχειρηματία στον ΟΠΑΠ, από τον έλεγχο των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί, προκύπτει ότι

Είχε δώσει περίπου 215 εκατ. ευρώ (δανεικό χρήμα) συμμετέχοντας με 33,3% στην Emma Delta, που εξαγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ τον Αύγουστο 2013. Μέσω αυτής της συμμετοχής κατείχε εμμέσως 10,99% του ΟΠΑΠ.
Στη φάση των εσωτερικών μετοχικών αλλαγών στον τσέχικο όμιλο, όταν από τον Jirí Šmejc πέρασε υπό τον έλεγχο του Karel Komárek, ο κ. Μελισσανίδης μεταβίβασε τμηματικά το 5% του ΟΠΑΠ – με άγνωστο συνολικό τίμημα
Τώρα πουλάει το υπόλοιπο  6,9% με τίμημα  327,4 εκατ. ευρώ.
 Προκύπτει λοιπόν ένα κέρδος της τάξεως των 110 εκατ. ευρώ, το οποίο οποίο ανεβαίνει πάνω από τα 200 εκατ.  αν υπολογισθεί και το τίμημα από την προηγηθείσα πώληση του 5%.

Η συνολική απόδοση της επένδυσης προσαυξάνεται με τον συνυπολογισμό των μερισμάτων που έχουν εισπραχθεί στη διάρκεια των εννέα ετών από την εξαγορά.

Ανάλογες αποδόσεις εξασφαλίζουν και οι Τσέχοι μεγαλομέτοχοι που ελέγχουν τον ΟΠΑΠ μέσω της SAZKA Delta AIF Variable Investment  και της μητρικής Allwyn Entertainment, η οποία μετά την απόκτηση και του ποσοστού του Δημ. Μελισσανίδη  κατέχει πλέον το 48,1%.
sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.