Τα κόλπα των εταιρειών για να μη σου ανήκει ποτέ τίποτα....



Σε ποιον ανήκει το κινητό σου? Όχι, αυτός δεν είναι γρίφος του στυλ “ποιος είναι ο γιος του πατέρα μου που δεν είναι αδερφός μου”. Και αν η απάντηση που δίνεις είναι “ανήκει σε εμένα”, ή έστω, “σε εκείνον που πλήρωσε για να το αγοράσει”, κάποιες πολύ, πολύ μεγάλες πολυεθνικές διαφωνούν κάθετα μαζί σου. Και αυτό καταλήγει αναμφισβήτητα εις βάρος σου.

Ας πούμε πως έχω αγοράσει μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό, ένα laptop, ένα tablet, οτιδήποτε. Και το έχω πάρει τοις μετρητοίς, ούτε δόσεις ούτε τίποτα. Θεωρητικά, είναι δικό μου, σωστά? Μπορώ να το κάνω ό,τι θέλω, στα πλαίσια του νόμου.

Όπως λέει η έκφραση, άμα θέλω, βάζω φωτιά και το καίω. Κατά προτίμηση όμως όχι κοντά σε ξερά χόρτα, καλοκαίρι, μια μέρα που να έχει αέρα. Ή και καθόλου, γιατί τα πλαστικά αναδύουν τοξικούς καπνούς και οι μπαταρίες σκάνε.

Εδώ και μερικά χρόνια, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όχι όσον αφορά την καταστροφή μίας συσκευής, αλλά ακριβώς το αντίθετο: την επισκευή της αν χαλάσει εκτός εγγύησης, μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο τη χρησιμοποιούμε.

Σε αυτό το βίντεο θα δούμε την ανησυχητική αυτή τάση, γιατί το κίνημα right to repair είναι σημαντικό, και γιατί η εταιρική απληστία αλλά και το να διαφωνείς με αυτό το κίνημα είναι…

ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.