Έκοψαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε χιλιάδες δικαιούχους!-Επίκαιρη ερώτηση Θ.Φωτίου


Το λάθος ήταν του ΗΔΙΚΑ και το πληρώνουν οι δικαιούχοι που θα μείνουν 2 μήνες απλήρωτοι
Στις 14 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπλόκαρε χιλιάδες αιτήσεις δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος! Η δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ότι θέλουν να τους κάνει επανέλεγχο, όμως η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη για την αντιμετώπιση της απάτης. Ουσιαστικά κατηγορούν τους δικαιούχους για απάτη!

Γι’ αυτό διέκοψαν την παροχή του επιδόματος και καλούν τους δικαιούχους να προσκομίσουν στα Κέντρα Κοινότητας, έως το τέλος Μαρτίου, αποδεικτικά είσπραξης του ποσού που έχουν πάρει ως επίδομα παιδιού για να ξεκινήσει, ενδεχομένως, από τον Απρίλιο η χορήγηση του επιδόματος.

Όμως η αλήθεια, όπως αποκαλύπτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στη Βουλή, είναι ότι οι δικαιούχοι δεν έκαναν καμία απάτη και το Υπουργείο Εργασίας το γνωρίζει. Και το γνωρίζει γιατί το λάθος είναι του Υπουργείου Εργασίας και όχι των δικαιούχων. Συγκεκριμένα είχε γίνει λάθος στην ψηφιακή διασταύρωση του επιδόματος παιδιού που είχαν πάρει κάποιοι δικαιούχοι.

Δηλαδή, από λάθος του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ, δεν αντλήθηκαν τα σωστά ποσά του επιδόματος παιδιού που είχαν εισπράξει κάποιες χιλιάδες δικαιούχοι.

Η Θ. Φωτίου επισημαίνει πως «αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τη θεσμοθέτηση του ΚΕΑ (νυν ΕΕΕ), διότι έχουν αφήσει την ΗΔΙΚΑ να καταρρέει, παρά τα εγκώμια για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου πλέον ανήκει».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.