Μήνυμα Βαρθολομαίου για Ουκρανία.."Ο Θεός να φυλάξει.......πρέπει να επικρατήσουν η ειρήνη, η σταθερότητα και η δικαιοσύνη στην Ουκρανία"


 


Tο δικό του ισχυρό μήνυμα αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί στα σύνορα Ρωσία - Ουκρανίας, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κάνοντας έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ακολουθήσουν την οδό του διαλόγου για να μην φτάσουμε σε έναν 3ο Παγκόσμιο πόλεμο! Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσουν η ειρήνη, η σταθερότητα και η δικαιοσύνη στην Ουκρανία, αφού οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες.



«Ο Θεός να φυλάξει, ένας τέτοιος πόλεμος σήμερα μπορεί να εξελιχθεί στον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο, γι’ αυτό και καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για να αποφευχθεί το μοιραίο, το οποίο θα οδηγήσει σε εκατόμβες θυμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχει δυνατή λύση για τη διατήρηση και τη διασφάλιση της ειρήνης εκτός από τον δρόμο του διαλόγου, ο οποίος καταργεί τις συνθήκες που οδηγούν στη βία και τον πόλεμο. Η ειρήνη προέρχεται από τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία. Μέσα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης αβεβαιότητας όσον αφορά τις ανθρώπινες υποθέσεις, ο λόγος της Εκκλησίας πρέπει να είναι ένα σαφές μήνυμα συμφιλίωσης και ειρήνης, αγάπης και δικαιοσύνης, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος πρόσθεσε: «Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση και να επιτραπεί σε όλους τους Ουκρανούς να ζήσουν αρμονικά. Τα όπλα δεν είναι η λύση. Αντίθετα, δεν μπορούν παρά να υποσχεθούν πόλεμο και βία, θλίψη και θάνατο». «Όπως είπε πρόσφατα ο αγαπημένος μας αδελφός Φραγκίσκος, ο Πάπας της Ρώμης: ''Ας μην ξεχνάμε: ο πόλεμος είναι τρέλα''. Όλοι οι λειτουργοί της Εκκλησίας, όλοι οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών παραδόσεων, όλοι όσοι βρίσκονται σε θέση εξουσίας, όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης, ο καθένας από εμάς, οφείλουμε να απευθύνουμε έκκληση για μια ειρηνική επίλυση αυτής της επικίνδυνης κλιμάκωσης, σε επίπεδο ρητορικής αλλά και ενεργειών, η οποία επικρέμεται βαριά και δυσοίωνη πάνω από τον Ουκρανικό λαό. Η σιωπή και η αδιαφορία δεν είναι επιλογή. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς διαρκή εγρήγορση. Επομένως, είμαστε όλοι ''καταδικασμένοι'' σε ειρήνη, που σημαίνει, προορισμένοι στον διαρκή αγώνα για την εγκαθίδρυση και την υπεράσπισή της. Είθε ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να σας ευλογεί όλους», υπογράμμισε κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.