Ουκρανία: Υπογράφει συμφωνία με την Άγκυρα για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών


Η Ουκρανία και η Τουρκία θα υπογράψουν συμφωνία πλαίσιο για την κατασκευή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ πριν από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα στη χώρα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρέζνικοφ δήλωσε ακόμη ότι η Ουκρανία με χαρά της θα άλλαζε τον τόπο διεξαγωγής των ειρηνευτικών συνομιλιών για την ανατολική Ουκρανία προκρίνοντας την Κωνσταντινούπολη ή κάποια άλλη τουρκική πόλη έπειτα από σχετική πρόταση του Ερντογάν, πρόσθεσε όμως ότι σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσει και η Ρωσία.

Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία διεξάγονται κυρίως στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όμως η χώρα αυτή σφυρηλάτησε στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία ενώ οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα αυξάνονταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Ρέζνικοφ έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν, ο οποίος θέλει να κάνει την Τουρκία μεσολαβητή σ' αυτή την κρίση.

Ο ουκρανός υπουργός δήλωσε επίσης πως ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία έχει μειωθεί και εδώ και τρεις εβδομάδες δεν υπάρχουν απώλειες σε μάχες. Πρόσθεσε πως η Ρωσία έχει αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα 115.000 στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

πηγή: ΑΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.