Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ


Μαζική κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο, ενώ το κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους συνεχώς μεγαλώνει. Ξεσηκωμός σε σωματεία, οργανώσεις, φορείς και ραντεβού στις 26 Φλεβάρη στην Αθήνα.
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και δυναμισμό, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαμαρτυρήθηκαν έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα, διεκδικώντας τη διασφάλιση συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας τους.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση αυτή την εβδομάδα, μετά την παρέμβαση της Πέμπτης στην Αθήνα, ενώ τη συμπαράστασή τους εκφράζουν δεκάδες οργανώσεις, σωματεία και φορείς.

Μαζί με την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, αναδεικνύεται κι ένα τεράστιο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, καθώς διαβάστηκαν περισσότερα από 240 ψηφίσματα από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες εργαζομένων, φορείς και σωματεία.

Το «παρών» από πλευράς πολιτικού κόσμου έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιπροσωπείες από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΜέΡΑ25 και άλλοι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Πλέον οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού για το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, όπου είναι προγραμματισμένη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Οι επαφές ήταν μεν άκαρπες, ωστόσο οι εργαζόμενοι φαίνεται να κέρδισαν λίγο χρόνο, έως τα μέσα Μαρτίου.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.