Καναδάς: Άνοιξε για την κυκλοφορία η γέφυρα Αμπάσαντορ στα σύνορα με τις ΗΠΑ


Άνοιξε και πάλι για την κυκλοφορία η γέφυρα Αμπάσαντορ στα σύνορα μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ η οποία παρέμενε κλειστή εδώ και επτά ημέρες από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί λόγω της πανδημίας covid-19, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ η διαχειρίστρια εταιρεία.

“Η γέφυρα Ambassador είναι πλέον εντελώς ανοικτή, επιτρέποντας και πάλι την ελεύθερη κυκλοφορία του εμπορίου μεταξύ της καναδικής και της αμερικανικής οικονομίας”, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.


Ο αποκλεισμός της γέφυρας αυτής είχε επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και των δύο χωρών.

Λίγα λεπτά αργότερα η καναδική υπηρεσία συνόρων επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Twitter ότι “έχει αποκατασταθεί η κανονική συνοριακή λειτουργία στη γέφυρα Αμπάσαντορ. Οι πολίτες συστήνεται να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις”.

Η αστυνομία του Καναδά χρειάστηκε δύο ημέρες για να καταφέρει να ανοίξει τη γέφυρα, την οποία είχαν αποκλείσει από την προηγούμενη Δευτέρα διαδηλωτές κατά των υγειονομικών μέτρων. Το Σάββατο είχαν απομακρυνθεί από τη γέφυρα τα περισσότερα φορτηγά, αλλά μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές αρνούνταν να φύγουν από το σημείο.

Η αστυνομία του Καναδά επεσήμανε ότι 25 με 30 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί.

Η Ουάσινγκτον είχε ασκήσει πίεση στην καναδική κυβέρνηση να ανοίξει τη γέφυρα, ζητώντας της την προηγούμενη εβδομάδα να κάνει χρήση των “ομοσπονδιακών εξουσιών” προκειμένου να τερματίσει τον αποκλεισμό της, ο οποίος είχε “σοβαρές επιπτώσεις” για την αμερικανική οικονομία λόγω της σημασίας της εμπορικής αυτής οδού.

Περισσότερο από το 25% των εμπορευμάτων που εξάγονται από τις ΗΠΑ στον Καναδά και αντίστροφα περνούν από αυτή τη γέφυρα, ενώ περισσότεροι από 40.000 Καναδοί που εργάζονται στα νοσοκομεία του Ντιτρόιτ τη διασχίζουν καθημερινά

Ο Καναδάς συγκλονίζεται εδώ και δύο εβδομάδες από μια διαμαρτυρία κατά των υγειονομικών μέτρων: διαδηλωτές έχουν καταλάβει τους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, της Οτάβα, από τις 29 Ιανουαρίου όπως και πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ.

πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.