ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ...


 

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν πέσει νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε πριν λίγη ώρα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πριν από λίγο είχε γίνει γνωστό ότι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά, κάτι που επιβεβαίωσε το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του.

Οι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουγάζ, βόρεια της Μαριούπολης ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς ή από πυρά.

Ακόμα υπάρχουν έξι τραυματίες ανάμεσά τους ένα παιδί.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον των τεσσάρων Ελλήνων

Το ΥΠΕΞ με νέα ανακοίνωσή του μετά την τραγική είδηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».



Πρόκειται για τη δεύτερη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μέσα σε λίγες ώρες καθώς νωρίτερα είχε γίνει γνωστός ο θάνατος δύο αμάχων Ελλήνων. Το ΥΠΕΞ κάνοντας διάβημα στη ρωσική πρεσβεία ανέφερε τα εξής:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.
Το ρωσικό προξενείο αρνείται ότι η Ρωσία ευθύνεται για τον θάνατο των δύο Ελλήνων

Η ρωσική πρεσβεία σε απάντηση του διαβήματος από το ελληνικό ΥΠΕΞ για τον θάνατο των δύο ομογενών, εκφράζει τα συλλυπητήριά της ενώ αρνείται τη συμμετοχή του ρωσικού στρατού και ρίχνει την ευθύνη στην Ουκρανία. «Επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».

«Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό»

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.