Γιατί οι δορυφόροι του Έλον Μασκ πέφτουν στη Γη


Τουλάχιστον 40 από τους συνολικά 49 δορυφόρους, τους οποίους η Starlink έστειλε την περασμένα Παρασκευή στο διάστημα, αναμένεται να πέσουν στη Γη, αφού τέθηκαν νοκ-άουτ εξαιτίας γεωμαγνητικής καταιγίδας. 

Το διαστημικό φαινόμενο επηρέασε σημαντικά τους δορυφόρους, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένα προβλήματα και να τεθούν οριστικά εκτός λειτουργίας. 

Πρόκειται για μικρο-δορυφόρους του Έλον Μασκ, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παροχή δορυφορικού ίντερνετ. Η συγκεκριμένη παρτίδα εκτοξεύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2022 από το διαστημικό κέντρο Kennedy στη Φλόριντα. 

«Έως και 40 δορυφόροι θα επιστρέψουν ή έχουν ήδη επιστρέψει στην ατμόσφαιρα της Γης, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με άλλους δορυφόρους» διαβεβαίωσε η Starlink, σε ανακοίνωσή της.

Ως γεωμαγνητική καταιγίδα ονομάζεται το φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται με ξαφνικές και δυναμικές αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης και το οποίο προκαλείται από έντονες εκρήξεις πλάσματος στην επιφάνεια του Ήλιου.  

Η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει περισσότερους από 145.000 χρήστες – πελάτες σε 25 διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας σχεδόν 2.000 δορυφόρους.  

Οι αμερικανικές αρχές δε, έχουν εγκρίνει την ανάπτυξη συνολικά 12.000 δορυφόρων, με στόχο το δορυφορικό ίντερνετ να φθάσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από SkyNews

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.